35.8 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iulie 13, 2024

CJ Teleorman în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină, campanie de donare de sânge: „Donează Sânge! Salvează o Viaţă!”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Consiliul Judeţean Teleorman, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman, organizează în perioada 26 aprilie-26 mai 2021, o campanie de donare de sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman. Dorim să convingem cât mai mulţi donatori să ni se alăture, lipsa de sânge fiind acută pentru spitalele din judeţ şi din întreaga ţară. Contextul actual este fără precedent, iar acest lucru ne face responsabili pe fiecare, la nivel individual. Este nevoie urgentă de donatori de sânge în această perioadă mai mult decât oricând. Suntem unici, dar sângele nostru nu este, poate fi donat. Printr-un gest simplu, la îndemâna noastră, fiecare donator poate oferi o şansă unică la viaţă celor pentru care disponibilitatea sângelui compatibil face diferenţa dintre viaţă şi moarte, picătură cu picătură.

Pandemia ne impune distanţare fizică, dar rămânem împreună solidari şi responsabili, convinşi că exemplul nostru va încuraja cât mai mulţi tineri să participe la donarea benevola şi neremunerată, crescând siguranţa transfuziei de sânge.

Vă aşteptăm în cele 4 săptămâni de campanie la Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman, str. Mihăiţă Filipescu nr. 12-14, Alexandria, de luni până vineri, în intervalul orar 07.30-13.30.

Nu este nevoie de programare! Procedura de donare este una simplă. Donatorii trebuie să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman-iar în urma unui control de rutină realizat de specialişti în hematologie, cei care îndeplinesc condiţiile esenţiale de admisibilitate vor începe procesul de recoltare.

Condiţiile minime pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a putea dona sânge sunt:

 • vârsta: 18-60 ani;
 • greutatea: femei-minim 50 kg; bărbaţi-minim 60 kg;
 • tensiunea arterială: peste 100 cu 60 mm Hg;
 • pulsul: 60-100 bătăi pe minut;
 • să nu suferiţi de boli cronice: diabet, cancer, hepatită(B şi C), ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecţioase, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, boli de inimă, boli de piele, hipertensiune în tratament, etc.);
 • să nu aveţi alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere);
 • să nu fi suferit intervenţii stomatologice sau chirurgicale majore în ultimele 6 luni;
 • să nu fiţi sub vreun tratament medicamentos (doar anticoncepţionalele şi suplimentele alimentare precum vitaminele şi mineralele, de exemplu vitamina C şi Zinc, sunt acceptate);
 • să nu fiţi în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);
 • femeile să nu fie însărcinate sau în perioada de lăuzie;
 • să nu consumaţi alcool cu 48 ore înaintea donării;
 • să nu fumeze înainte şi după donare minimum 2 ore;
 • înainte de donare se recomandă hidratare corespunzătoare, cu mic dejun uşor şi fără grăsimi animale.

Fiecare donator beneficiază de 7 tichete de masă, o zi liberă de la locul de muncă, iar militarii, elevii şi studenţii de o zi de scutire de frecvenţă. Campania îşi propune să atragă un număr cât mai mare de donatori, să contribuie la susţinerea şi încurajarea acţiunilor de donare benevolă de sânge, lansând un semnal de alarmă cu privire la nevoia pregnantă şi permanentă de sânge şi de preparate sanguine. Alege viaţa! Fii donator voluntar! Împreună, donăm, salvăm, onorăm viaţa! Teleormanul donează sânge! Vino şi tu!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare