8 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 18, 2021

Prof. Daniela Gheorghescu, director Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”: „Natura ne aseamănă. Educaţia ne deosebeşte”

Articole noi

Accident pe Centura Alexandriei. Șoferița vinovată, o femeie din Peretu, avea alte preocupări la volan

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după ce autoturismele în care se aflau au...

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Sub dictonul arhicunoscut „Natura de aseamănă. Educaţia ne deosebeşte”, noul an de învăţământ a fost onorat cum se cuvine printr-o festivitate de deschidere care a adunat în jurul său cei peste 1000 de elevi, părinţi şi cadre didactice ai liceului tehnologic Virgil Madgearu din Roşiorii de Vede. La eveniment au participat, printre alţii, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv Florin Piper şi Virgiliu Cocoşilă şi dascăli.

În alocuţiunea sa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Piper, a transmis celor prezenţi un gând bun şi sprijinul autorităţilor publice locale şi judeţene pentru elevii şi dascălii acestei instituţii de învăţământ de nişă, singura cu acest profil din judeţul Teleorman.

În cuvântul său, prof. Dr. Daniela Gheorghescu, directorul liceului, a ţinut să precizeze: „Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” este cea mai veche și prestigioasă școală de contabili din județul Teleorman care și-a asumat misiunea de a pregăti specialiști capabili de a utiliza cunoștinte economice valoroase, de a contribui la progresul economic şi social-cultural al societății romaneşti și al lumii contemporane.

Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” asigură realizarea unui învățământ de performanță, dezvoltat și perfecționat printr-o activitate complexă de îmbinare a teoriei cu practica,conform exigențelor și cu mijloacele oferite de societatea modernă.

Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” din Roşiori de Vede deschide porţile larg şi promiţător pentru al 51-lea an şcolar, după o bogată experienţa a Şcolii Elementare de Comerţ, Liceu Comercial, Liceu Economic Administrativ, Liceu Tehnologic nr.1, experienţa concretizată prin zeci de generaţii de economişti, ingineri, tehnicieni, lucrători cu înaltă calificare în servicii.

Şcoala noastră asigura pregătirea tinerilor în diverse domenii de calificare/specializare: Economic; Comerţ; Protecţia mediului Matematică-informatică; Turism şi alimentaţie;

Echipa managerială a liceului, împreună cu cei 68 profesori iau în considerare viziunea globală prevăzută în pachetul de obiective şi acţiuni prevăzut în Comunicatul de la Bruges privind intensificarea cooperării europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale pentru perioada 2011-2020, a celor 900 de elevi care studiază în 32 de clase , formă de zi, învăţământ liceal, clasa a IX-XII a.

Noua denumire de LICEU TEHNOLOGIC „VIRGIL MADGEARU” a fost aprobată prin HCL Roşiorii de Vede cu nr. 08/ 29.06.2012 şi s-a pus în aplicare de la 01.09.2012.

Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” este o veritabilă instituţie de educaţie şi cultura. Prestigiul şcolii este susţinut de activitatea şi performanţele profesionale ale cadrelor didactice şi de rezultatele elevilor şi merita efortul de a-l susţine.

Certificarea Liceului Tehnologic Virgil Madgearu din Roşiorii de Vede cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale teleormănene,naţionale şi europene, iar eforturile echipei manageriale pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Activitatea liceului s-a desfăşurat în toţi aceşti ani şcolari având drept coordonate majore pricipalele obiective desprinse din strategiile Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, strategiile Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman şi din programele de dezvoltare din plan teritorial.

Echipa managerială a LICEULUI TEHNOLOGIC „VIRGIL MADGEARU” ia în considerarea viziunea globală pentru educația și formarea profesională pentru perioada 2011-2020.

LICEUL TEHNOLOGIC „VIRGIL MADGEARU” îşi propune să reprezinte o instituţie ale cărei repere sunt eficientă şi eficacitatea,obiectivitatea şi competitivitatea, încrederea şi profesionalismul, pentru consolidarea încrederii faţă de comunitatea locală,agenţii economici, elevii şi părinţii acestora şi să promoveze un învăţământ modern cu servicii de informare, orientare şi consiliere uşor accesibile, bazat pe standarde de calitate europene. Activitatea liceului se va concentra pe asigurarea calităţii ofertei educaţionale, a serviciilor educaţionale, pe creşterea performantei, pe asigurarea obiectivităţii în evaluare şi pe asigurarea accesului comunităţilor judeţene şi locale la informaţiile de interes public.

OFERTA EDUCAŢIONALA 2017-2018

  • Clasa a IX a– 7 clase
  • Clasa a X a– 8 clase
  • Clasa a XI a– 8 clase
  • Clasa a XII a– 9 clase

CARACTERISTICI FORTE ALE UNITĂŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT:

  • SCOALĂ EUROPEANĂ DIN 2016
  • PROCENT PROMOVABILITATE LA BAC -54% (CEL MAI MARE DIN ULTIMII 5 ANI ŞCOLARI)
  • PROIECT ROSE (2017-2022)-FONDURI DE LA BANCA MONDIALĂ
  • AUTORIZARE ARACIP A 5 SPECIALIZĂRI PENTRU ŞCOALA POSTLICEALA:REŢELE DE CALCULATOARE ŞI BIROTICA;ASISTENT DE GESTIUNE ECONOMICĂ;LABORANT ÎN PROTECŢIA MEDIULUI;TECHNICIAN SECRETARIAT;TECHNICIAN ÎN TURISM, CAZARE ŞI ALIMENTATIVE PUBLICĂ;
  • PARTICIPARI LA OLIMPIADE NATIONALE-ECONOMIC, TURISM ŞI ALIMENTATIVE PUBLICĂ, GEOGRAFIE, PROTECŢIA MEDIULUI, FIZICĂ;

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Accident pe Centura Alexandriei. Șoferița vinovată, o femeie din Peretu, avea alte preocupări la volan

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după ce autoturismele în care se aflau au...

Articole similare