5.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Emoţie, bucurie şi ambiţii la început de an şcolar pentru elevii şcolii „Zaharia Stancu” din Roşiorii de Vede

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Luni, 11 septembrie, a sunat clopoţelul pentru elevii uneia dintre cele mai performante unităţi de învăţământ gimnaziale din Teleorman, este vorba de Şcoala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roşiorii de Vede. Într-un cadru emoţionant şi festiv, elevi, dascăli şi părinţi au ţinut să fie prezenţi în număr mare la acest eveniment unic în viaţa şcolii româneşti.

La deschiderea anului de învăţământ de la şcoala „Zaharia Stancu” au participat, printre alţii, atât primarul municipiului Roşiorii de Vede, Cârciumaru Valerică, cât şi inspectorul şcolar din cadrul ISJ Teleorman, Camelia Tănăsescu. În cuvântul său, primarul Cârciumaru a ţinut să-i asigure deopotrivă pe elevi, dascăli şi părinţi de sprijinul comunităţii locale, urându-le, de asemenea, elevilor şi dascălilor succes în noul an de învăţământ. La rândul său, inspectorul şcolar Camelia Tănăsescu a dat citire mesajului de început de an şcolar al Ministrului Educaţiei, Liviu Pop.

Directorul şcolii, prof. Gina Stavarache, a ţinut să precizeze, adresându-se în egală măsură elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor: „Urez ”Bun venit în şcoala noastră!” celor 55 boboci din clasa pregătitoare, care, sfioşi, timizi, curioşi, privesc în jur, părându-li-se totul supradimensionat . Sperăm ca anii pe care-i veţi petrece aici să fie cei mai frumoşi pe care nu-i veţi uita niciodată.

De asemenea un cuvânt special de ”Bun venit!” adresez elevilor de la clasa a V-a. Aveţi în faţa voastră 4 ani de viaţă, 4 ani de gimnaziu. Veţi afla lucruri noi, interesante şi utile.

Adresez urări de succes tuturor elevilor şi în mod deosebit elevilor din clasa a VIII-a pe care îi aşteaptă un an greu, la sfârşitul căruia vor avea de susţinut un examen. Sperăm ca şi voi veţi repeta reuşita generaţiei precedente şi veţi obţine rezultate frumoase la Evaluarea Naţională. Îmi exprim convingerea că veţi reuşi dacă veţi învăţa şi dacă prioritatea voastră numărul unu va fi învăţătura. Noi, dascălii voştri, suntem pregătiţi să vă ajutăm şi să vă punem la dispoziţie priceperea, cunoştinţele şi timpul nostru pentru a vă ajuta să reuşiţi. Pentru noi fiecare elev reprezintă o personalitate în devenire a cărei evoluţie o monitorizăm în permanenţă. Nu va fi uşor dar munca voastră va fi răsplătită pe măsura strădaniei voastre. Trebuie să învăţaţi acum pentru a avea posibilitatea să obţineţi rezultate bune la învăţătura şi trebuie să fiţi conştienţi că după terminarea anilor de şcoală veţi fi nevoiţi să vă descurcaţi singuri, fără ajutorul părinţilor. Poate că unii dintre voi veţi reveni cândva, peste ani, în comunitatea noastră ca nişte specialişti de valoare. Ce răsplată mai bună putem avea noi, ca dascăli decât să vă vedem pe voi, elevii şi copiii noştri, oameni realizaţi, că nu ne uitaţi peste ani, pe noi, ca dascăli!?

Dragi elevi, aveţi tot sprijinul meu, al cadrelor didactice şi al părinţilor în activităţile educative pe care vreţi să le desfăşuraţi.

Pentru ca suntem perseverenti si ne dorim ca schimbarile de mentalitate si de perceptie sa fie facute cat mai rapid.va anuntam ca suntem inca o data castigatori ai unui proiect finantat prin programul Erasmus+, proiect dedicat elevilor de ciclu primar care se numeste NEVER GIVE UP si in care avem ca tari partenere scoli din TURCIA, POLONIA, Italia, CIPRU  , tari in care grupuri de copii selectati din radul copiilor dumneavoastra vor face deplasari.

De aceea vă rugăm să răspundeţi chemărilor şcolii pentru că fără o colaborare strânsă şcoală-familie este greu să reuşim. Datoria noastră comună este să ne dăm silinţa să formăm din copilul nostru un Om şi un caracter”.

Cu această ocazie, adresăm elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala „Zaharia Stancu” mult succes în acest nou an de învăţământ.

 

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare