10 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 20, 2021

Primul deces cauzat de gripă, în Teleorman. Un tânăr de 17 ani a murit la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti

Articole noi

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Bilanţ tragic pe drumurile din judeţ. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în accidente rutiere, de la începutul anului

Încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viaţa şi...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

A fost înregistrat primul deces din cauza gripei, din judeţul Teleorman. Este vorba despre un pacient de sex masculin, în vârsta de 17 ani, din localitatea Gălăteni, aflat în evidenţa medicului de familie cu o boală rară, genetică-BOALA PRADER WILLI, care nu a fost vaccinat anti-gripal.
Potrivit DSP Teleorman, pacientul nu a fost vaccinat deoarece boala de bază pe care o avea reprezenta contraindicaţie pentru vaccinare.
Conform sursei citate, tânărul s-a prezentat în serviciul de urgenţă al SJU Alexandria, la UPU, în data de 13 ianuarie 2019, la ora 14.54. Medicul pediatru aflat de gardă a decis transferul de urgenţă al copilului la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, având în vedere gravitatea cazului; pacientul prezenta obezitate, hepatomegalie şi insuficienţă respiratorie acută. A fost transferat la ora 16.00. În continuare a fost diagnosticat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti cu SARI-infecţie respiratorie acută severă, au fost recoltate probe biologice şi rezultatul de laborator a identificat 2 virusuri: infecţie cu Virus Sincitial Respirator şi Virus Gripal tip A H1.

„Menţionăm că la nivelul judeţului Teleorman s-au distribuit 27.200 doze de vaccin antigripal, încă de la începutul sezonului, din luna octombrie 2018. De asemenea, precizăm faptul că decesul a survenit la un pacient cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip(H1) pdm09 şi Virus Respirator Sincitial (VRS)”, se mai arată în comunicatul de presă al DSP Teleorman.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Articole similare