27.4 C
Judeţul Teleorman
miercuri, mai 25, 2022

Primăria Scrioaștea a dat lovitura! 2,3 milioane de lei pentru „apă în comună”. 13 localități și CJ Teleorman, bani pentru proiectele finanțate prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a virat, astăzi, 29 aprilie, 226,5 milioane de lei în conturile unităților administrativ-teritoriale care au depus solicitări pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrărilor executate pentru 425 de obiective de investiții, finanțate prin cele două etape ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

În ceea ce privește județul Teleorman, suma alocată se ridică la aproximativ 11, 5 milioane de lei, cea mai mare valoare fiind repartizată comunei Scrioaștea, este vorba de peste 2,33 milioane de lei, bani care vor fi destinați pentru lucrările de aducțiune a apei potabile în Scrioaștea, Brebina și Cucuieți. Potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială a ministerului, municipiul Alexandria a primit 1.671.615 milioane de lei pentru trei proiecte aflate în plină desfășurare.

În documentul dat publicității, în alte 12 unități administrativ teritoriale din județul Teleorman au fost virate sume importante de bani pentru achitarea unor facturi proiectele finanțate prin PNDL. Este vorba despre comuna Beciu (606.346 de lei), comuna Beuca (304.024 de lei), comuna Călmățuiu de Sus (178.644 de lei), comuna Dobrotești (187.938 de lei), comuna Măgura (894.564 de lei), comuna Smârdioasa (645.817 lei ), comuna Storobăneasa (530.814 lei), comuna Troianul (785.310 lei ), comuna Vitănești (1.110.912 lei), comuna Vârtoape (1.110.912), orașul Zimnicea (873.716 de lei) și Consiliul Județean Teleorman cu 703.586 de lei.

„O economie sănătoasă este o economie care continuă și în perioade de criză, iar deblocarea investițiilor este esențială în aceste timpuri în care deciziile sunt atributul celor care își pot asuma și riscuri. România trebuie să continue proiectele de investiții și să învețe să trăiască după noile reguli impuse de criza din sănătate”, a precizat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare