1.4 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 8, 2023

Primăria Călineşti a obţinut finanţare pentru un proiect ce vizează actualizarea PUG-lui localităţii

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Au fost semnate primele 6 contracte finanţate prin Componenta 10-Fondul local din Planul National de Redresare şi Rezilienţă. Contractele încheiate între autorităţi publice locale şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei vizează amenajarea teritoriului şi planificarea urbană, iar valoarea totală a acestora este de 7.190.710,96 lei. După cum este cunoscut, în data de 16 mai 2022, a fost deschisă platforma MDLPA pentru prima rundă de depunere a proiectelor în cadrul Componentei 10-Fondul Local, iar aceasta se va închide la data de 30 iunie 2022.
Printre norocoşi se numără şi primăria comunei Călineşti. Conform documentului, contractual de finanţare se referă la actualizarea şi transpunerea în format GIS al PUG-ului comunei Călineşti, valoare fiind de 527.221,17 lei.  De altfel, nu este singurul proiect obţinut de primăria Călineşti prin Fondul Local-PNRR. În următoarea perioadă, alte două proiecte vor primi fondurile necesare demarării lucrărilor, este vorba despre reabilitarea Căminului Cultural şi implementarea unui Sistem de Supraveghere Video de ultimă generaţie.

„Ministerul Dezvoltării a pus la dispoziţia autorităţilor administraţiei publice locale o plajă variată de investiţii publice, din care aceste autorităţi au posibilitatea de a le prioritiza pe cele mai necesare pentru dezvoltarea comunităţilor locale, în cadrul unor fonduri prealocate pe categorii de UAT-uri. De la achiziţia de mijloace de transport nepoluante, la construirea de locuinţe eficiente energetic pentru tineri specialişti în sănătate şi educaţie, reabilitarea clădirilor publice, finanţarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului, până la construirea de piste de biciclete sau staţii de încărcare electrice, toate pot fi accesate prin platforma digitală pusă la dispoziţie de către minister. Îndemn autorităţile locale să se folosească de cele 10 zile rămase pentru a depune spre finanţare aceste proiecte”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Până în acest moment, în această primă rundă, au fost depuse 3.261 de cereri, în valoare de 1.620.180.538 de euro, însumând aproape 60% din fondurile alocate Componentei 10, iar bugetul disponibil rămas până la finalizarea apelului este de 1.109.819.462 de euro.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare