31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

PREFECTURA TELEORMAN- DREPT LA REPLICĂ

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Articolul publicat în data de 14.06.2016 pe site-ul www.infotr.ro, sub titlul „ȘOCANT!PREFECTURA TELEORMAN A CHELTUIT 78 DE MILIOANE DE LEI VECHI PE…SCAUNE CU ROTILE ȘI CU VIBROMASAJ!”, conține informaţii eronate cu privire la activitatea desfășurată de această instituție  prin SEAP, în cursul anului 2014 .

În virtutea dreptului la replică, vă transmitem mai jos punctul de vedere al prefectului județului Teleorman, Carmen Daniela Dan,  cu privire la subiect, precum şi solicitarea de a-l publica, pentru a rectifica informaţiile eronate prezentate de dvs.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, cu privire la aspectele menţionate în articol, prefectul județului Teleorman, Carmen Daniela Dan, face următoarele precizări :

  • Potrivit 66 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34 /04/2006, privind atribuirea contractelor de licitaţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii,  „începând cu anul 2010, autoritatea contractantă are OBLIGAŢIA de a utiliza mijloacele electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire şi pentru realizarea achiziţiilor directe, reprezentând 40% din valoarea totală a achiziţiilor publice finalizate de acestea în cursul anului respectiv, care se pot efectua prin utilizarea mijloacelor electronice. „

 

Conform prevederilor legale, Instituţia Prefectului judeţul Teleorman a achiziţionat 4 staţii de lucru ( unitate centrală, monitor,tastatură, mouse ) în valoare de 3.100 de lei /buc, însumând 12.400 de lei și nu ”un singur calculator”, cum eronat ați prezentat.

  • În luna noiembrie 2014, Instituţia Prefectului a achiziţionat materiale destinate alegerilor prezindenţiale( lanterne, dosare, rigle, lacăte, hârtie de scris,plicuri, etc ), ce au fost predate în baza unor procese verbale primarului şi preşedintelui secţiilor de votare din fiecare localitate.

 

Potrivit  prevederilor art. 66, pct. 1 şi 3 , din Legea nr. 370/ 2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cheltuielile pentru efectuarea operaţiunilor electorale şi pentru dotarea sediilor birourilor electorale se asigură de la bugetul de stat.

Conform  prevederilor art. 1 din Hotărârea  nr. 705/2014 privind aprobarea bugetului și a chletuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Președintele României din anul 2014„Ministerul Afacerilor Interne repartizează instituţiilor prefectului sumele necesare pentru activităţile acestora legate de pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Preşedintele României din 2014. „

Materialele NU au fost achiziţionate pentru întrebuinţare în cadrul Intituţiei Prefectului  Teleorman şi nici NU au fost utilizate de angajaţi. 

Deoarece o mare parte a mobilierului Instituţiei Prefectului este veche de peste 30 de ani şi pentru că în perioada 2009-2013 a fost interzisă achiziţionarea unui mobilier nou,  în anul 2014 scaunele care figurau în inventar din anul 1986 au fost casate şi au fost achiziţionate altele noi după cum urmează:

  • 2 scaune în valoare de 550 lei/buc fără TVA (și nu un scaun în valoare de 1.100 lei, cum eronat ati precizat)
  • 25 scaune în valoare de 270 lei/buc fără TVA
  • 4 scaune in valoare de 190 lei/buc fără TVA

Pentru exemplificarea celor menţionate anterior, vă punem la dispoziţie fotografii cu scaunele existente în dotarea Instituţiei Prefectului, înainte de achiziţionarea celor noi. Considerăm că din poze reiese stadiul avansat de uzură al mobilierului vechi de peste 30 de ani.

În consecinţă, asocierea Instituţiei Prefectului cu o procedură de achiziţii publice necorespunzătoare este total neîntemeiată, iar informaţiile apărute pe site-ul www.infotr.ro sunt inexacte , nereale și considerăm că au fost făcute cu intenția vădită de a induce opiniei publice o falsă idee de nerespectare a legalității unor cheltuieli publice.IMG_9228IMG_9225

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare