16.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

Poliţiştii teleormăneni ies în stradă. Mâine, oamenii legii vor picheta sediul Guvernului României

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Poliţiştii din Teleorman, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne, se vor alătura colegilor din ţară, şi vor picheta sediul Guvernului mâine, 23 februarie, între orele 10.00 şi 12.00. Din cauza măsurilor impuse de starea de alertă, la protest vor fi prezenţi aproximativ 10 oameni ai legii din Teleorman, ofiţeri şi agenţi de poliţie, după cum a declarat Leonard Mărgărit, preşedintele SNPPC din judeţ. Reamintim că săptămâna trecută, alţi 20 de poliţişti din judeţ au protesta în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de măsurile adoptate de către Executiv.

Principalele revendicări, transmise oficial şi prim-ministrului Cîţu, se referă la abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (art. 38), de la 1 ianuarie 2021, respectiv acordarea a 1/2 din diferenţa salarială rezultată dintre cuantumul actual şi cel prevăzut în lege, pentru 2022 şi abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020 care anulează indexarea pensiilor  militare de stat, cu rata inflaţiei, în cursul acestui an, prin derogare de la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, oamenii legii cer eliminarea discriminării poliţiştilor judiciarişti – specialiştilor din structurile de investigaţii criminale, de combatere a criminalităţii organizate, de acţiuni şi intervenţii speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliştilor etc., cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, acordat în prezent conform  Legii 153/2017 şi actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, dat fiind faptul că actuala valoare nu a fost actualizată cu indicii preţurilor de consum ai produselor alimentare, aşa cum aceştia sunt stabiliţi de Institutul Naţional de Statistică;

O altă solicitare se referă la încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere şi acordarea unui supliment salarial pentru risc medical şi angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, aflaţi, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii şi prevenirii efectelor pandemiei medicale, deoarece îşi expun zilnic sănătatea acestui pericol, prin prisma misiunilor efectuate şi a contactului permanent cu diverse categorii de persoane, simptomatice sau asimptomatice.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare