15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Politician teleormănean, țepar în afacerea cu grânele țăranilor. Sute de amărâți plâng după… moștenirea străbunilor!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În urmă cu ceva ani, unul dintre foștii lideri ai unui partid politic important din județ își construia un adevărat imperiu din afacerile cu cereale. La început, totul a mers ca pe sfoară. Afaceristul își plătea vânzătorii la capul locului (terenului) fără tocmeală. De multe ori, chiar peste prețul pieței. O strategie bine pusă la punct, cu scopul de a fraieri cât mai mulți țărani. Ulterior, infectul politician a ajuns mare. Mare peste comunitate. Șmecheruț, a conștientizat că ulciorul nu merge de multe ori la apă. În consecință, a abandonat afacerea cu cereale. Teoretic, doar. Pe hârtie, în spatele business-ului, au apărut prietenii apropiați. A continuat destul de binișor. Țăranul român, în opinia politicianului, e limitat și prost. Pune botul la orice promisiune. Singura condiție: oferta să fie atât de atractivă, încât să le ia ochii fraierilor, adică a amărâților de la sate.  Însă, ulterior, sacul s-a cam golit. Oricât a încercat să-l peticească, nu a mai dat profit. Șmenar peste comunitatea locală, aligatorul a zămislit alte scenarii. Evident, în defavoarea țăranilor. Că doar este ”diplomat” în a da țepe!

Concret, după recoltarea cerealelor, „descurcărețul” politician a dat zvon în sat că achiziționează grâu. La un preț bunicel. Cu multișor peste prețul pieței. Zis și făcut. Cum șmenarul cunoștea că oamenii sunt ușor de dus de nas, le-a câștigat încrederea pe loc. Îl știau băiat de cuvânt! Însă, după zile bune de așteptare, s-au trezit în fața unei mari țepe. Banii promiși au întârziat să apară. Băiețașul dezghețat, politician de renume, le însăilează diverse scenarii. Verzi și uscate. Cu toate acestea, păgubiții au ajuns la capătul răbdării. Mor de foame și nu au ce pune pe masă, ca să nu mai vorbim de o delicatesă pe masa pruncilor. Au sunat la partidul pe care știau că-l conduce. Ca o paranteză, libidinosul se lăuda cu funcția respectivă. În zadar. Personajul politic a dispărut. Odată cu el și munca unor amărâți, ce așteptă câteva duble de grâu ca răsplată pentru pământul arendat, moștenit de la părinți, buni sau străbuni.

Unul dintre țărani a declarat că va depune plângere la poliție. Însă, îi este frică de eventualele repercusiuni, deoarece administrația public locală a rămas tot în sânul familiei. O situație șocanță, construită după modelul mafiei.

 

C.B.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare