31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Ploscenii speră că nu vor mai fi inundaţi. Primarul a început lucrarea de subtraversare a căii ferate

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

O parte din locuitorii comunei Plosca se confruntă de foarte mulţi ani cu problema inundaţiilor la fiecare ploaie mai puternică sau în perioada topirii zăpezii. Gospodăriile din apropierea Bârlatului-canalul de colectare a apei de pe câmp, erau afectate de revărsările apei în curţi şi chiar în case de câteva ori pe an. Ca măsură extremă la care se apela era oprirea circulaţiei pe calea ferată pentru câteva ore şi spargerea unei porţiuni din aceasta,în zona fostei mori, pentru a dirija debitul apei spre râul Vedea. Întreruperea circulaţiei trenurilor pe raza comunei afecta programul navetiştilor însă conducerea locală le-a asigurat transportul pentru a ajunge la timp la serviciu. Şi acest scenariu se tot repeta de cel puţin două ori pe an.
Primarul Grosu Daniel a început de curând lucrările de subtraversare a căii ferate care va da o soluţie permanentă la problema inundaţiilor cu care se confruntau ploscenii care deţin gospodăriile pe traseul Bârlatului.Astfel, apa care se va scurge de pe câmp va avea un curs direct spre râul Vedea şi se aşteaptă o îmbunătăţire a capacităţii de colectare a acesteia fără a mai produce emoţii celor care an de an priveau neputincioşi cum apa le pătrundea în curte şi le trecea şi pragul casei. Desigur, o mai mare atenţie a modului în care se aruncă gunoaiele pe câmp şi pe canal ar contribui la buna funcţionare a acestui proiect, aşadar vorbim de o conştientizare a efectelor acţiunilor şi a implicării fiecărui cetăţean în bunul mers al comunei din care face parte.

Geanina Rizea

plosca 1

plosca 2

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare