31.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

Plocon pentru „șmecherașul” Nae Tatu. 30.000 de euro, plata pentru chiria a două ”hârburi”, folosite la deszăpezire!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Fost consilier municipal din partea PSD, prieten la cataramă cu actualul primar Victor Drăgușin, potentul om de afaceri, Nae Tatu, și-a clădit un adevărat imperiu din afacerile cu statul. Unii spun că, în vremurile trecute, pentru orice contract pe care municipalitatea îl semna, mai ales când în joc se învârteau zeci de miliarde de le vechi, trebuia, musai, acordul lui Tatu. Însă, după o perioadă înfloritoare și după ce procurorii au descoperit că este implicat în evaziunea fiscală cu clanul interlop Butoane, Tatu și-a mai pierdut din elan, preferând să stea ascuns și să nu dea apă la moară instituțiior statului, în special procurorilor.
Cum în orice afacere cu banul public, partidul își lua cel puțin zeciuiala, fostul politician a devenit principalul sponsor al PSD, unul atât de puternic încât banii lui făceau, de fiecare dată, „meniul electoral”, dar și lista cu oamenii ce trebuiau să fie puși în funcții publice.
Însă, odată ce DNA-ul le-a cam tăiat craca de sub picioare lipitorilor de bani publici, Nae Tatu a înteles că trebuie să se mulțumească cu firimituri. Pentru a nu i se lipi burta de șira spinării, omul de afaceri a primit de la primăria Alexandria o mică parte din contractul pentru deszăpezirea orașului. Undeva la 30.000 de euro pentru închirierea a 2 utilaje prăpădite, adică un tractor și un încărcător frontal. Păi, domn primar, la banii aștia le cumpărai matale, și rămâneau ale municipalității! Spre comparație, la alte primării din județ, Putineiu sau Ciuperceni, pentru închirierea unor utilaje identice se achită maximum 200 de lei/oră.
Motivul pentru care primăria a decis să-i ajute firma lui Nae Tatu…cu domiciliul în comuna Nenciulești este de domeniul hilarului. În expunerea de motive, se arată că „pentru acoperirea numărului minim de utilaje impuse de Autoritatea Națională pentru Serviciile Comunitare a fost necesară închrierea a două utilaje (un tractor și un încărcător frontal) iar plata se face prin ordin de plată”. Cu alte cuvinte, fără hârburile lui Nae Tatu, municipalitatea ar fi rămas înzăpezită. Curat, murdat, mon cher!

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare