Un nume relativ nou pe scena politică teleormăneană: Eugen Pîrvulescu, copreşedinte PNL. Tenace, cu spirit practic, creativ, liderul liberal doreşte să convingă electoratul că perioada „clasică” a politichiei româneşti a luat sfârşit. În sensul că mesajele către alegători, fără suport real, aşa zisele „promisiuni neonorate”, trebuie să dispară cu desăvârşire.
Reporter: Scurt şi la obiect: de ce v-aţi hotărât să faceţi politică?
Eugen Pîrvulescu: Nu a fost o hotărâre deloc uşoară. Vreau să vă spun că, de-a lungul timpului, m-au curtat multe partide şi am refuzat. Însă, tot privind de pe margine şi analizând, la un moment dat m-am hotărât. Mi-am zis: „De ce trebuie să-i minţi pe oameni, de ce trebuie să-ţi baţi joc de ei, de ce să le înşeli aşteptările când poţi să lupţi pentru ei, să le demonstrezi seriozitate şi altruism?”. Politica românească a devenit o cloacă. Suntem obligaţi s-o purificăm.
R: Ne puteţi deconspira şi nouă acesată „formulă magică”?
E.P.: În esenţa lor, lucrurile, la prima vedere, par complicate, dacă ne complacem şi continuăm modul cum se face politică astăzi. Nu trebuie căutate formule magice. Demonstrează înainte de a promite! Vii în faţa oamenilor cu lucruri concrete.
R: Dumneavosatră aveţi „lucruri concrete”?
E.P.: Indiscutabil, da! Am un proiect la care lucrez cu doi specialişti, profesori universitari. Am pornit de la specificul economic al judeţului nostru. Fără să intru în amănunte, posibilitatea ca orice teleormănean să-şi poată cultiva legume pe orice suprafaţă doreşte, chiar în propria-i grădină, apoi o societate comercială să i le cumpere de la poartă sau dintr-un loc stabilit. Este o şansă pentru tinerii care nu au un loc de muncă, pentru pensionarii în putere, care-şi pot mări veniturile. Aşa cum am zis, nu intru în amănunte, la momentul oportun fiecare cetăţean al judeţului va primi un scurt rezumat al proiectului spre analiză şi pentru a-şi putea aduce aportul, să vină cu idei.
R: Foarte interesant! O curiozitate, totuşi: aţi fost preşedintele Forţei Civice (FC), apoi aţi devenit liderul PNL. De ce PNL?
E.P.: Consider că nu e interesant pentru nimeni să relatez împrejurările şi ce m-a determinat să înfiiţez o organizaţie la nivel judeţean a FC. O singură remarcă am de făcut în sensul acesta: chestiunea în sine era prevăzută dinainte, totul era calculat cu minuţiozitate, nu aveam cum să refuz. M-am conformat. ªi bine am făcut. Am studiat în amănunţime docrina liberală, cu tot cu istoricul ei. De asemenea, am studiat biografii celebre ale personalităţilor liberale. M-au impresionat judecăţile de valoare. Sistemul politic în sine. Curat, precis, modern. Nu contrafăcut, ci în funcţie de realitatea existentă la un moment dat. PNL e singurul partid din România care are soluţii obiective de echilibru economic şi de resetare şi relansare a economiei. Mă bucur că mulţi dintre noi am înţeles lucrul acesta. Credeţi-mă, nu mai avem timp de joacă!
R: În plan politic, având în vedere că anul în curs este unul electoral, cum abordaţi evenimetele în sine?
E.P.: Împreună cu echipa mea şi cu toţi liberalii din judeţ, am dori să explicăm oamenilor cât este de important, de necesar să schimbăm regimul nociv pesedist. Un regim care se perpetuează de douăzeci şi sase de ani, care a adus umilinţă şi sărăcie. Lupta va fi acerbă, sunt conştient, dar şi obligat în acelaşi timp să demonstrez că ideile noastre transpuse în fapte reprezintă singura soluţie de scoatere din mocirlă a unui judeţ subjugat din toate punctele de vedere.
R: Credeţi că mass-media, în general, va juca un rol determinant în alegerile de anul acesta?
E.P.: Înainte de a vă răspunde, daţi-mi voie să vă felicit pentru apariţia acestui nou cotidian, atât pe dumneavostră, cât şi întreaga redacţie. Sper din tot sufletul ca informaţiile să fie unele obiective şi, în urma anchetelor pe care le veţi întrepinde, foarte bine documentate, cetăţenii judeţului să-şi facă o imagine reală a tot ce se întâmplă în Teleorman. Consider că mass-media va juca un rol important, nu neapărat determinant. Suntem în perioada internetului, oamenii nu mai pot fi duşi uşor cu zăhărelul. Generaţiile se schimbă. La fel şi mentalitatea. Scuzaţi-mă, cum să „îngurgitezi”, spre exemplu, inepţiile unor emisiuni care se derulează la „Antena 3”?! Sper, pentru binele nostru, al tuturor, să scăpăm odată pentru totdeauna de populism, diversiune şi manipulare.
R: Domnule Preşedinte, vă mulţumesc şi vă doresc să vi se îndeplinească gândurile!
E.P.: Şi eu vă mulţumesc şi doresc să transmit pe această cale locuitorilor judeţului nostru sănătate în primul rând şi să fie solidari totdeauna cu ideea de dreptate, să lupte pentru ea!
Liviu B.