30.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 30, 2022

Permisele de conducere expirate în perioada stării de alertă, prelungite cu 90 de zile, îşi pierd valabilitatea

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu data de 07.06.2022, documentele expirate în perioada de alertă (permise de conducere/autorizaţii de circulaţie provizorie) pentru care a fost menţinută valabilitatea, potrivit legii,  pentru încă 90 de zile de la încetarea acesteia, îşi pierd valabilitatea.

Precizăm faptul că, la data încetării stării de alertă, potrivit statisticilor noastre figurau cca. 500.000 de documente expirate (permise de conducere/autorizaţii de circulaţie provizorie). Pentru evitarea aglomeraţiei la sediile serviciilor publice regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor recomandăm cetăţenilor aflaţi în această situaţie, să solicite preschimbarea documentelor parcurgând următorii paşi:

  • efectuarea programăriilor online pe site-ul drpciv.ro,
  • achitarea contravalorii documentelor solicitate (prin intermediul CEC, BCR, reţeaua de staţii SelfPay, online-ghişeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăţi, mandat poştal, etc.)
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere/înmatricularea vehiculelor (lista documentelor se regăseşte pe site-ul drpciv.ro, secţiunea documente şi formulare.
  • prezentarea la sediu conform programării.

Potrivit art.2 alin.(1) din OMAI nr.123/2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului, cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secţiunea servicii online-emitere permis/emitere certificat.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

O tânără de 22 de ani, din municipiul Alexandria, prinsă drogată la volan. Şoferiţa consumase cannabis

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria au depistat o tânără în vârstă de 22 de ani, din municipiul Alexandria,...

Articole similare