10.3 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 1, 2023

Percheziţii în Teleorman, Bucureşti şi alte trei judeţe, într-un dosar privind încheierea unor contracte fictive de drepturi de autor

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, efectuează 21 de percheziţii în patru judeţe şi municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane, într-un dosar privind fapte de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. „Din cercetări a rezultat faptul că, în contextul situaţiei epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor avantaje materiale, reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Bucureşti, ar fi încheiat, fictiv, contracte de cesiune drepturi de autor, care au fost înmânate mai multor persoane fizice de pe raza judeţelor Argeş, Ilfov, Ialomiţa şi Teleorman, dar şi din Bucureşti, în vederea obţinerii de indemnizaţii lunare de sprijin pentru drepturi de autor şi conexe, de la bugetul de stat”, se precizează în comunicat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 360.000 lei, iar după finalizarea percheziţiilor, 28 de persoane vor fi conduse la audieri”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

La acţiune participă 65 de poliţişti specializaţi în investigarea şi combaterea infracţionalităţii economice şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Argeş, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman şi Bucureşti. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare