25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Orice cal ajunge gloabă: A divorțat Bitanu ca să rămână administrator public la primărie?!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

După cum ați aflat la momentul potrivit, Costel (Cristi) Barbu, zis Bitanu, a fost demis din funcția de primar al comunei Suhaia pentru incompatibilitate și i s-a interzis să candideze pentru un nou mandat. El a fost substituit de soția sa, Polexia Barbu,candidat la alegerile din 5 iunie, din partea PNL. Doamna a câștigat datorită calităților de excepție ca om, dar și datorită cunoștințelor vaste în domeniul adminsitrativ, lucrând ca funcționar ani buni în primărie.

Costel (Cristi) are cu ce se mândri în plan familial. Așa cum am spus, o soție exemplu, pe toate planurile, dar și o fetiță frumoasă și cuminte, elevă la unul dintre liceele bucureștene  de elită.

Numai că Bitanu, de multe ori, dă cu bâta în baltă. Nu se mulțumește cu ce l-a binecuvântat Dumnezeu. Din ce în ce mai izolat de către foștii colegi PDL, e pe cale să-și piardă funcția de copreședinte PNL. Foarte mulți primari nu-l mai vor. Îl consideră un personaj anost, imatur și de neîncredere. Și incapabil din punct de vedere strategic. Dar asta nu-i nimic. Sursele noastre spun că „țarul” de Suhaia a divorțat de nevastă. Nu vă gândiți că și din punct de vedere moral. Cei doi se înțeleg perfect, au o căsătorie fericită. Numai din punct de vedere legal. În acte. Că doar n-o părăsi domnul Barbu căminul conjugal și să se mute la…șosea! Exclus! „Afacerea” e una simplă și eficace. Dacă mai erau căsătoriți în acte, soții Barbu nu aveau cum să ocupe, în același timp, funcțiile de primar și administrator. Nu că nu ar permite legea acest lucru, însă într-o atare situație, primarul ar deveni incompatibil. Un administartor public are contract de management direct cu primarul, face parte din aparatul administrativ al acestuia. Poate fi, la un moment dat,principalul ordonator de credite. Sau semna acte oficale în numele edilului-șef.

Încă nu-l înțelegem pe Costel de ce și pentru ce a recurs la un asemnea tertip. Îl știam ca pe un tip evlavios, nu de multe ori strângea babele (așa cum se zice la țară), le urca în autocar și mergeau împreună la o mănăstire de munte, unde se închinau, îngenuncheau, pupau icoane și moaște împreună, pentru binecuvntare și bunăstare familială, pentru sănătate și recolte bogate. Ori acest gest este unul împotriva credinței lui. Nu ai voie să divorțezi și să locuiești în aceeași încăpere cu femeia. Și mai ales când îl comiți cu scopul de a  scăpa de rigorile legii, premeditat.

Prea multe eforturi pentru un post de amărât de administrator într-un cătun cum este Suhaia. Nici salariul nu este mare brânză. Atunci? Doamne ferește, omul, bogat odată, o fi sărăcit iar cele vreo 20 de bulioane intrate lunar în buzunar înseamnă ceva. Oricum ar sta lucrurile, procesul de transformare a armăsarului în gloabă e dureros. Pentru că nu credem că Bitanu ține de acest scaun pentru a-i da o mână de ajutor soției. Nici pe departe, știu fiind faptul că doamna Barbu îi este superioară intelectual și în actul administrativ domnului Costel.

Contactat telefonic, Costică (Cristi) Barbu a fost evaziv. Nu prea am înțeles mare lucru. El neagă, totuși, ca ar fi divorțat. Noi știm că da. Ne vom lămuri dacă a spus adevărul sau a mințit. Dacă rămâne în continuare adminsitrator, a comis un păcat. Dacă a spus adevărul, ar trebui să-și dea demisia din funcția de administrator.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare