8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Operațiune specială pentru prinderea unor infractori ce foloseau ordine de plată false

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În ziua de 17 septembrie 2015, polițiștii din Roșiorii de Vede au fost sesizați de un localnic care reclama faptul că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune, faptă comisă în ziua de 11.09.2015, constând în aceea că persoane necunoscute au comandat două seturi de mobilă de dormitor în valoare de 12.400 lei, marfă care a fost trimisă în municipiul București, făcându-i-se dovada plății printr-un ordin de plată fals  iar contul autorului nu există.
În fapt, persoanele în cauză comandau  online sau telefonic produse  pe care pe care le plăteau prin ordine de plată false, neexistând contul persoanei care figura ca debitor și trimitea proprietarului bunurilor  comandate ordinele de plată în ziua de vineri, în jurul orelor 17.00 când programul de funcționare al băncilor se termina, nemaiputându-se efectua confirmarea plății de către acesta iar un transportator venea în cursul zilei de sâmbătă pentru a ridica bunurile respective.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înselăciune.
În continuarea cercetărilor, polițiștii au descoperit că aceleași persoane încearcă să înșele o firmă din orașul Dej, jud. Cluj, prin aceeași metodă.
În urma analizării acestor aspecte, procurorul de caz a dispus extinderea cercetărilor iar polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roșiorii de Vede s-au deplasat în orașul Dej unde au identificat firma ce urma să fie înșelată, precum și transportatorul angajat de autori să transporte bunurile în valoare de 26795,60 lei în București contra sumei de 1200 lei.

În ziua de 14 februarie 2016, în urma unui filaj în municipiul București, polițiștii din Roșiorii de Vede au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 37 de ani din București care se prezentase să ridice marfa, asupra sa găsindu-se și suma de bani pe care urma să i-o dea transportatorului. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Teleorman, Instanța de judecată dispunând împotriva acestuia măsura controlului judicar.
Polițiștii au continuat cercetările  și au identificat cealaltă persoană implicată în comiterea acestor infracțiuni de înșelăciune, persoană care se sustrăgea cercetărilor în persoana unui bărbat în vârstă de 46 de ani din municipiul București.
În baza unui mandat de percheziție emis de Judecătoria Roșiorii de Vede, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Roșiorii de Vede au efectuat o percheziție la locuința acestuia situată în municipiul București de unde au ridicat mai multe documente în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
Prejudiciul în aceste fapte se ridică la 40.000 lei, fiind recuperat în proporție de 70%.
Bărbatul a fost reținut, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.
Întreaga activitate a avut asigurat suportul tehnic de către Direcția Operațiuni Speciale Teleorman.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare