15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Marian Popa, candidat PNL pentru funcţia de primar al comunei Fântânele: „Mă bucur nespus că s-a aprobat finanţarea pentru reţeaua de canalizare şi staţia de epurare!”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Onest, comunicativ şi cu o voinţă de nestăvilit în a face tot ce este posibil ca semenii lui să beneficieze de condiţii optime de trai şi civilizaţie, Marian Popa, actualul primar al comunei Fântânele şi candidat pentru un nou mandat din partea Partidului Naţional Liberal, a reuşit cu fonduri proprii şi prin diferite programe să definitiveze proiecte de strictă urgenţă pentru localitate.

Realizări
O investiţie frumoasă şi benefică, de 50.000 de euro, prin GAL (Grupul de Acţiune Locală) „Dunărea de Sud” – pe fonduri europene, a concretizat un teren de sport cochet. Tinerii şi nu numai se pot desfăşura sănătos, într-un mediu cu toate condiţiile create.
La preluarea mandatului, în 2012, gradiniţa de copii era construită „la roşu”. A fost finalizată şi dată în folosinţă, cu fonduri de la bugetul local. Cei mici beneficiază de condiţii optime desfăşurării actului de instruire educativă.
În doar câteva zile, parcul din curtea şcolii (care a fost îngrădită) va prinde conturul final.  O splendoare vie,  cu locuri de joacă pentru copii, o minifântână arteziană ce-ţi bucură ochiul, băncuţe, alei şi mult verde.
Reabilitarea clădirilor unde se află dispensarul comunal, poliţia, farmacia şi poşta a fost o necesitate, pentru că instituţiile de care au nevoie cetăţenii trebuie să funcţioneze la cote optime.
Pietruirea drumurilor comunale a reprezentat o preocupare permanentă.
Iluminatul public este pus la punct, la fel şi sistemul de apă curentă, intervenindu-se  prompt ori de câte ori s-a depistat o defecţiune.
De la preluarea mandatului, s-a instituit ziua comunei, pe 15 august, tot atunci sarbătorindu-se şi hramul bisericii, lăcaş de cult care a suferit lucrări de întreţinere şi modernizare.
Şi o veste absolut MAGNIFICĂ: în urma demersurilor susţinute şi a tenacităţii de care dă dovadă primarul Marian Popa, marţi, 17 mai, pe adresa primăriei a sosit o înştiinţare oficială de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Este vorba despre aprobarea FINANŢĂRII reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare! Locuitorii comunei Fântânele au de ce să se bucure cu adevărat şi trebuie să fie mândri de primarul lor, mai cu seamă că acest proiect este unicat printre localităţile limitrofe!

Obiective
Pentru mandatul 2016-2020, primarul Marian Popa îşi propune să realizeze proiecte importante, care să ducă mai departe procesul de modernizare a localităţii.
Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural, prin Compania Naţională de Investiţii sunt deja în etape avansate de a se concretiza. Se aşteaptă doar eliberarea autorizaţiilor, urmând să aibă loc procedura de licitaţie prin SEAP. Un lucru ca şi definitivat.
Poriectul de canalizare şi a staţiei de epurare care fusese depus la Ministerul Dezvoltării nu mai reprezintă un obiectiv. Aşa cum am scris mai sus, S-A CONCRETIZAT! De asemenea, se aşteaptă răspuns din partea aceluiaşi minister şi pentru proiectul de asfaltare a tuturor drumurile din comună.  Din informaţiile pe care le deţinem, are toate şansele ca foarte curând să fie finanţat integral.
Construirea unui teren de sport multifuncţional în curtea şcolii, prin fonduri de la bugetul local, nu reprezintă o problemă, ci o certitudine.
Tot printr-un proiect GAL, iluminatul public se va moderniza cu lămpi tip LED şi se va pune la punct un sistem integrat video de monitorizare a localităţii.
Reabilitarea clădirii primărirei se află în proces de desfăşurare.
În localitate există două GAL-uri, „Dunărea de Sud” şi unul destinat pentru atragerea de fonduri piscicole. Deja acesta din urmă a atras investiţii private de 1,5 milioane de euro (trei proiecte  a câte 500.000 de euro fiecare), fapt ce a dus la crearea locurilor de muncă.
Şi ca un fapt inedit, Fântânele se află pe primul loc între comunele din zonă privind absorbţia de fonduri europene!
Marian Popa: „Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă şi voi depune în continuare toate eforturile pentru ca cetăţenii să fie mulţumiţi de proiectele care se implementează în Fântânele. Nu vă imaginaţi ce bucurie am simţit când am primit adresa de la Ministerul Dezvoltării cu aprobarea finanţării reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare!”.

fantanele 1

IMG_1034

IMG_1035

IMG_1036

IMG_1032

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare