15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Oficial american, în vizită la OSIM. Directorul General Cătălin Burcescu s-a întâlnit cu noul Secretar Economic al Ambasadei S.U.A.

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Vizită, la cel mai înalt nivel, la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. La începutul săptămânii, directorul general Cătălin Burcescu a avut o serie de discuţii cu Megan Bishop, noul Secretar Economic al Ambasadei S.U.A. Întâlnirea a fost una benefică pentru partea română, diplomatul american afirmând că SUA va asigura tot suportul pentru viitoarele proiecte.

“Principalele discuţii s-au concentrat pe Strategia Naţională pentru Proprietate Industrială, pe aspectele legate de priorităţile strategice şi provocările din domeniul proprietaţii industriale, atât la nivel de acordare a titlurilor de protecţie, cât şi al asigurării respectării drepturilor de PI. Totodată, am discutat despre Raportul Special 301, acesta fiind rezultatul unei analize anuale a stării protecţiei şi aplicării proprietăţii intelectuale (PI) a partenerilor comerciali americani din întreaga lume. Acest raport oferă o oportunitate de a pune în centrul atenţiei ţările străine ale căror legi, politici şi practici nu asigură protecţia sau aplicarea adecvată a PI pentru inventatorii, creatorii, mărcile, producătorii şi furnizorii de servicii din SUA, care, la rândul lor, dăunează lucrătorilor americani din sectoarele bazate pe inovare. De asemenea, am prezentat viziunea mea, în calitate de Director General, pentru viitorul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, modalităţile de îmbunătăţire şi eficientizare ale activităţii OSIM-ului precum: sisteme de cybersecurity, online payment, o nouă pagină web şi o aplicaţie mobilă care va avea încorporat un muzeu virtual al mărcilor şi brevetelor.  S.U.A ne-a asigurat de tot suportul pentru viitoarele proiecte şi continuă să salute participarea Guvernului Roman la instruirile legate de proprietatea intelectuală şi la operaţiunile internaţionale de aplicare a legii”, este mesajul postat de directorul Burcescu pe o pagină de socializare.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare