35.8 C
Judeţul Teleorman
vineri, iulie 12, 2024

Declarație de presă-Senator Eugen Pîrvulescu: Guvernul Cîțu a aprobat ordonanța prin care primăriile se pot împrumuta avantajos de la Trezoreria Statului

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Pentru proiectele europene aprobate, dar lipsite de cofinanțare, primăriile se pot împrumuta de la Trezoreria Statului cu o dobândă foarte mică.
Ordonanța de Urgență adoptată recent de Guvernul condus de Florin Cîțu, reglementează posibilitatea accesării de împrumuturi de către unitățile administrativ-teritoriale, de la Trezoreria Statului, așa cum a  anunțat prim-ministrul Florin Cîțu.
Astfel, primăriile au de acum soluția optimă de cofinanțare a proiectelor în derulare, întrucât Trezoreria pune la dispoziția acestora, sub formă de împrumut, o sumă sumă totală de 630 de milioane de lei, iar documentul normativ le dă posibilitatea acestora să acceseze împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5%, în funcție de perioada de rambursare contractată, care poate fi de la 3 ani până la 5 ani.
Măsura este extrem de benefică, întrucât primăriile își vor putea asigura prin aceste împrumuturi de la Trezoreria Statului, cofinanțarea necesară pentru proiectele câștigate pe fonduri europene.
Aceasta în situația în care se cunoaște, deja, din datele BNR, că la începutul acestui an, toate angajamentele financiare ale administrațiilor publice au crescut mai repede decât activele lor financiare, ceea ce a dus chiar și la blocarea proiectelor de dezvoltare cu fonduri europene, aflate în derulare.
Prin această ordonanță se vor debloca multe dintre lucrările sistate din lipsa banilor de cofinanțare, ușurând considerabil de mult sarcina primăriilor.
Am speranța și încrederea că primarii teleormăneni nu vor rata această oportunitate pentru binele localităților pe care le păstoresc. Modernizarea și dezvoltarea localităților este prioritară pentru comunitate și nu ne mai permitem să ținem pasul pe loc. Li se oferă edililor o soluție avantajoasă pentru cofinanțarea proiectelor, pe care nu o pot neglija.

 

 

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare