13 C
Judeţul Teleorman
duminică, februarie 25, 2024

NU CUMPĂRA, ADOPTĂ!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Un semnal de alarmă şi un apel la compasiune, lansat la nivel mondial, faţă de situaţia în care se află sute de milioane de animale fără stăpân din întreaga lume. Târgurile şi flash mob-urile organizate cu această ocazie oferă posibilitatea adoptării unui animal.
Orice suflet ar trebui să aibă dreptul la o şansă. Cele mai bune lucruri din viaţă nu se pot cumpăra, iar dragostea unui prieten necuvântător este gratuită. Atunci când dorim să adăugăm în familie un prieten necuvântător suntem puşi în faţa unei dileme. Ar trebui să adoptăm sau să cumpărăm un animal de companie? În adăposturi există mii de animale care speră să fie adoptate şi să trăiască în mijlocul unei familii iubitoare.
Cam aşa a început ora de educaţie vizual-plastică având ca temă Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Aceasta este sărbătorită la 4 aprilie, în fiecare an. În 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale a animalelor, din 4 octombrie. Fie că s-au născut pe stradă, fie că au fost abandonate, ele au nevoie de un stăpân care să aibe grijă de ele, să le ofere afecţiune, adăpost şi hrană. În special câinii şi pisicii au nevoie de cămin. Cei care trăiesc pe stradă duc o viaţă plină de pericole şi sunt foarte nefericiţi.Ele suferă de anumite boli cauzate de frig sau de arşiţa zilelor de vară. Cruzimea oamenilor este uneori şocantă, le abandonează nesterilizate, se înmulţesc şi nu apucă să-şi crească puii în condiţii sănătoase.
Date fiind toate acestea, elevii şcolilor noastre gimnaziale ,,Ştefan cel Mare”, ,,Mihai Viteazul” şi ai Colegiului National Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria au fost stimulaţi să ajute aceste fiinţe necuvântătoare şi foarte iubitoare printr-o campanie de promovare pe reţelele de socializare cu mesaje de conştientizare pentru comunitatea locală, de a adopta la distanţă sau pentru a asigura asistenţa medicală-sterilizare şi vaccinare-pentru animăluţele din vecinătatea noastră. Surpriza cea mare am primit-o chiar eu, foarte mulţi copii adoptaseră deja animale fără stăpân şi, împreună cu familiile lor le-au oferit căminul de care aveau nevoie, iar dragostea le fusese răsplătită cu şi mai multă iubire! Un elev de clasa a XII-a E, Mihnea Mitrana, care nu şi-a putut permite să adopte chiar toate pisicuţele abandonate întâlnite pe stradă, le-a adunat, a mers cu ele la medicul veterinar, le-a deparazitat, vaccinat, sterilizat şi le ducea zilnic hrană în locul unde ştia că ele trăiesc şi le încropise adăpost provizoriu. De asemenea, le-a făcut fotografii şi o descriere frumoasă pentru a putea fi adoptate de oameni cu suflet bun. Dar, cea mai impresionantă adopţie a fost făcută de o eleva a clasei a XII-a A, Ciurea Cătălina, care a adoptat un melc şi pe care l-a îngriit aproape un an, redându-i libertatea în vara următoare. Personal, am adoptat un iepuraş scăpat din familie sau abandonat, în urmă cu patru ani, chiar din mijlocul străzii Dunărea, stradă principală a Alexandriei.
În timpul creaţiei elevii au ascultat cântece care să stimuleze creativitatea şi să aducă bucurie în sufletele celor mici. Cd-ul regretatului Mihai Constantinescu a fost printre preferatele elevilor, ,,Iubiţi şi câinii vagabonzi!” fiind melodia devenită imnul acestei zile cu semnificaţie internaţională. Şcoala online nu ne-a îndepărtat, ea ne-a ţinut împreună într-o perioadă tristă a omenirii, pandemia generată de virusul Sars Cov 2. Animalele de companie, activităţile artistice, creativitatea, ne-au ţinut moralul şi ne-au redat bucuria de a trăi.

,,Nivelul de civilizaţie a unei naţiuni este dat de atitudinea faţă de animale.”-Mahatma Gandhi

,,Mila pentru animale este în mod essential legată de bunătatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun faţă de oameni.”-Arthur Schopenhauer

,,Animalele împart cu noi privilegiul de a avea suflet.”-Pitagora

PROFESOR DE EDUCAŢIE VIZUAL-PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare