10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Nouă mandate de percheziţie în Teleorman şi Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de spălare de bani

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Marţi, 17 august a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul  Bucureşti, au  pus în aplicare nouă mandate  de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţul Teleorman, precum şi patru mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor, prejudiciul creat fiind estimat la 5.000.000 de lei.
La data menţionată, poliţiştii bucureşteni au pus în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălarea banilor, în domeniul comercializării de feroaliaje, prejudiciul în cauză fiind estimat la 5.000.000 de lei.
Astfel, au fost depistate şi conduse la sediul subunităţii pentru audieri mai multe persoane bănuite a fi implicate în comiterea infracţiunii. Totodată, au fost identificate şi ridicate 98.800 kg feroaliaje.
A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile precum şi asupra tuturor conturilor bancare aparţinând bănuiţilor, până la concurenţa sumei de 4.734.000 lei şi 80.000 euro, respectiv un autoturism în valoare de aproximativ 170.000 euro, un imobil în valoare de aproximativ 300.000 de euro şi  feroaliaje 87.000 kilograme în valoare aproximativă de 170.000 euro.
Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 3,  sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălarea banilor.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman şi al inspectorilor din  cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare