24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Nicolae Bădănoiu, primarul șpăgar din Videle, riscă 10 ani de pușcărie pentru fapte de corupție

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

”Neprihănitul” Nicolae Bădănoiu, proaspăt ales pentru un nou mandat de primar al orașului Videle, va fi judecat pentru fapte de corupție. Decizia aparține magistraților de la Tribunalul Teleorman, care au respins cererea formulată de Bădănoiu privind ilegalitatea rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA. Instanța a mai decis ca Nedelcu Florin Marius, fost viceprimar în Videle și mâna dreaptă a primarului Nicolae Bădănoiu, să rămână sub control judiciar pe cauţiune, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă prevăzută de Legea nr. 78/2000. Așa cum spuneam, penalul Nicolae Bădănoiu va trebui să dea socoteală în fața judecătorilor pentru pentru complicitate la luare de mită. Conform legii, actualul primar din Videle riscă până la 10 ani de închisoare și interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcție publică în executarea căreia a săvârșit fapta. Cu alte cuvinte, dacă Bădănoiu va fi gasit vinovat își va pierde funcția de primar al orașului Videle și i se vor confisca bunurile ce fac obiectul infracțiunii de corupție.

Procesul în care Nedelcu și Bădănoiu vor fi cercetați pentru luare de mită a fost înregistrat la Tribunalul Teleorman, la jumătatea lunii mai, primul termen de judecată urmând a fi fixat în cel mai scurt timp.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare