22.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

Nereguli la unitățile sanitare din Teleorman. Spitalele din Turnu și Videle nu au autorizație de securitate la incendiu

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Mai multe nereguli au fost descoperite de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman în urma controalelor efectuate la secțiile ATI, din cadrul celor cinci unități spitalicești, aflate pe raza județului. Principalele deficiențe constatate se referă la funcționarea fără autorizație la incendiu, neasigurarea condițiilor pentru limitarea propagării focului și fumului, nefuncționarea hidranților din interior sau neasigurarea condițiilor de evacuare în caz de situații de urgență sau exploatarea cu defecțiuni, improvizații a unor instalații electrice. Potrivit documentului, două unițăți sanitare din Teleorman funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, este vorba despre spitalele din Turnu Măgurele și Videle.
La Spitalul municipal Turnu Măgurele nu se asigură echiparea construcțiilor cu instalații de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor iar la unitățile sanitare din Zimnicea, Roșiorii de Vede și Videle nu funcționează instalațiile de hidranți interiori/exteriori. La Spitalul de Urgență Alexandria, Spitalul Orășenesc Zimnicea, Spitalul Caritas Roșiorii de Vede și Spitalul Orășenesc Videle nu se asigură mentenanța instalațiilor de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor iar la Spitalul municipal Turnu Măgurele nu se asigură mentenanța instalațiilor electrice.
În raportul dat publicității se mai precizează că instalațiile electrice de la Spitalul “Caritas” Roșiorii de Vede, Spitalul Orășenesc Videle, Spitalul Județean de Urgență Alexandria și Spitalul municipal Turnu Măgurele se exploatează cu defecțiuni, improvizații sau în condiții în care se generează supracurenți sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depășesc puterea nominală a circuitelor.
În toate cele cinci unități sanitare din Alexandria, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea și Videle, probleme sunt și la instalația de iluminat de securitate sau condițiile de evacuare în caz de situații de urgență.
La nivelul întregii țări au fost efectuate 292 de controale, la secțiile ATI, constatându-se 1.921 de deficiențe, fiind aplicate 1.402 sancțiuni contravenționale, dintre care 91 de amenzi în valoare de 448.401 lei.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare