4.9 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

Nereguli la unitățile sanitare din Teleorman. Spitalele din Turnu și Videle nu au autorizație de securitate la incendiu

Articole noi

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

În Teleorman, rata de incidenţă se menţine sub 3 la mia de locuitori. 66 de persoane, depistate pozitiv

2,89 la mia de locuitori este rata de incidenţă la nivelul judeţului Teleorman, identică cu ziua precedentă. Faţă de...

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Mai multe nereguli au fost descoperite de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman în urma controalelor efectuate la secțiile ATI, din cadrul celor cinci unități spitalicești, aflate pe raza județului. Principalele deficiențe constatate se referă la funcționarea fără autorizație la incendiu, neasigurarea condițiilor pentru limitarea propagării focului și fumului, nefuncționarea hidranților din interior sau neasigurarea condițiilor de evacuare în caz de situații de urgență sau exploatarea cu defecțiuni, improvizații a unor instalații electrice. Potrivit documentului, două unițăți sanitare din Teleorman funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, este vorba despre spitalele din Turnu Măgurele și Videle.
La Spitalul municipal Turnu Măgurele nu se asigură echiparea construcțiilor cu instalații de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor iar la unitățile sanitare din Zimnicea, Roșiorii de Vede și Videle nu funcționează instalațiile de hidranți interiori/exteriori. La Spitalul de Urgență Alexandria, Spitalul Orășenesc Zimnicea, Spitalul Caritas Roșiorii de Vede și Spitalul Orășenesc Videle nu se asigură mentenanța instalațiilor de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor iar la Spitalul municipal Turnu Măgurele nu se asigură mentenanța instalațiilor electrice.
În raportul dat publicității se mai precizează că instalațiile electrice de la Spitalul “Caritas” Roșiorii de Vede, Spitalul Orășenesc Videle, Spitalul Județean de Urgență Alexandria și Spitalul municipal Turnu Măgurele se exploatează cu defecțiuni, improvizații sau în condiții în care se generează supracurenți sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depășesc puterea nominală a circuitelor.
În toate cele cinci unități sanitare din Alexandria, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea și Videle, probleme sunt și la instalația de iluminat de securitate sau condițiile de evacuare în caz de situații de urgență.
La nivelul întregii țări au fost efectuate 292 de controale, la secțiile ATI, constatându-se 1.921 de deficiențe, fiind aplicate 1.402 sancțiuni contravenționale, dintre care 91 de amenzi în valoare de 448.401 lei.

 

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Aproximativ 10.000 de şomeri, înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman. Jumătate au doar studii gimnaziale

La sfârşitul lunii martie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau 9.496 şomeri (din care...

Articole similare