22.1 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 30, 2023

Crucea Roşie Teleorman: Redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit pentru vârstnicii şi copiii defavorizaţi din judeţ

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

1120 copii din judeţul Teleorman au unul sau doi părinţi plecaţi la muncă în străinătate, consecinţele acestui fenomen având implicaţii atât pentru copii cât şi pentru părinţi şi comunitate. Sunt peste 1700 de persoane vârstnice identificate ca fiind din categoria persoanelor vulnerabile ce pot fi ajutate! Persoanele vulnerabile din judeţul Teleorman au nevoie de alimente şi produse igienico-sanitare! Misiunea Crucii Roşii Române este de a asista persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre şi de criză, contribuind la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, de a proteja sănătatea şi viaţa, respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică.
Filiala Teleorman a Crucii Roşii a fost alături şi de cei implicaţi direct în pandemia COVID-19, personal medical, salvatori ISU, jandarmi, poliţişti, donând  în această perioadă dificilă  aparate electrocasnice, aparatură medicală, alimente, precum şi produse de igienă, cu sprijinul unui inimos grup de voluntari. Produse alimentare, de igienă şi de protecţie au fost donate şi către centrele de plasament şi îngrijirea bătrânilor din Cervenia, Furculeşti, Olteni, Videle şi Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice Sf. Maria din Talpa.
Au fost donate pachete cu alimente de baza către peste 300 de vârstnici din mai multe comune şi sate din judeţ precum şi peste 150 de pachete cu produse diverse pentru copiii defavorizaţi şi din centrele de plasament. De trei mese timp de 17 zile consecutiv au beneficiat 30 de copii şi persoane defavorizate din comuna Ciuperceni, program finanţat de Cez România în parteneriat cu voluntarii noştri. 50 de cutii cu bucurie, conţinând produse alimentare au ajuns de la Carrefour la 50 de familii nevoiaşe din judeţul nostru.
Pentru a asigura spălarea cu apă caldă a peste 1650 de copii din mediul rural, au fost donate către şcolile din Prundu, Mârzăneşti, Ştorobăneasa, Lunca, Drăgăneşti Vede, Cosmeşti, Mereni, Năsturelu, Crevenicu, Călmăţuiu boilere Ariston. Şcoala din Pietroşani a beneficiat de construirea unei toalete în interior pentru a asigura toate condiţiile unei igiene corespunzătoare, lucru realizat prin intermediul campaniei Domestos. Voluntarii Crucii Roşii au realizat campanii de informare cu privire la reducerea riscului de infectare cu virusul Covid -19 la nivelul judeţului Teleorman, informând peste 4000 de adulţi şi 500 de copii, ca parte a proiectului finanţat de USAID.
“Vă solicităm sprijinul, rugându-vă să descărcaţi şi să completaţi Formularul 230  şi să-l depuneţi la administraţia financiară de care aparţineţi cu domiciliul, la cel mai apropiat oficiu poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, sau la sediul Crucii Roşii filiala Teleorman până la data de 25 mai 2021”, este mesajul postat pe pagina de socializare a Filialei Teleorman a Crucii Roşii.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare