8 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 14, 2021

Nepăsarea poate ucide! Primarul din Beuca, Cristea Berechet, face pe prostul și nu știe de prezența virusului WEST NILE în localitate

Articole noi

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...

Informare METEO. Precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Viața sau moartea unui om pare a fi o chestiune neimportantă pentru autoritățile publice locale din comuna Beuca. Fie că trăiești, fie că mori, nu contează pentru primarul Berechet. Interesul său este mai presus de orice latură umană. Nu are mamă, nu are tată. Doar el și apropiații există într-o comunitate invadată de sărăcie și boli.

În comuna Beuca un cetățean de aproximativ 80 de ani a fost diagnosticat cu virusul WEST NILE. Grav, foarte grav, pentru o comunitate locală care se zbate în mizerie și în lipsa mijloacelor de existență.

Cu mult timp înainte de acest caz, DSP Teleorman a notificat primăriile din judeţ, inclusiv primaria Beuca, despre măsurile ce trebuie adoptate pentru a evita infectarea cu virusul WEST NILE. Totul, pentru a preîntâmpina o tragedie, mai cu seamă că în zonă sunt iazuri cu nemiluita, iar țânțarii s-au “cuibărit” în toată localitatea, mai ceva ca stolurile de ciori. Însă, totul, fără efect. Primarul Cristea Berechet, cercetat într-un dosar la Curtea Supremă, cu mici șanse de a scăpa basma curată, a considerat că viața consătenilor este ca o frunză pe care vântul o ia și o aruncă în depărtare.

Obligat prin lege să adopte măsurile necesare în astfel de cazuri, Berechet a făcut ceea ce știe mai bine. Adică, să huzurească pe meleagurile patriei, cu mașina plătită din banii localnicilor, sub pretextul unor “consultări” pe fonduri europene. Într-o astfel de ipostază, de trai neneică, l-am abordat și noi, întrebându-l de cazul bătrânului diagnosticat cu virusul WEST NILE.

Fără nicio sfială, vremelnicul edil șef ne-a comunicat că nu știe despre cazul respectiv. Mai mult, acesta a precizat că nicio instituție a statului din județul Teleorman nu l-a informat despre prăpădul care s-a abătut peste localitate. Întrebat dacă a dat cu “soluție” împotriva țânțarilor, așa cum îl obligă legea, parvenitul primar a declarat că nu poate vorbi la telefon pentru că are poliția în față. Ulterior, a solicitat ca toate întrebările să-i fie adresate în scris. Că de, omul e jurist, și nimeni pe planeta asta nu-i poate ajunge la nas!

O atitudine de lichea (om fără caracter), ce nu dă doi bani pe viețile oamenilor care l-au ales să le conducă destinele. În niciun caz spre moarte.

Plecând de la comportamentul unui individ de cea mai joasă speță, pentru care doar interesul personal este carte de căpătâi, care câștigă vreo 60 de milioane de lei vechi din salariu, plus alte sporuri și beneficii, am dorit să aflăm poziția DSP Teleorman, întrebând dacă instituția județeană a informat administrația publică locală din Beuca, în legătură cu cazul WEST NILE.

Contactat telefonic, directorul Mioara Maria Comana ne-a comunicat că “așa cum reiese din facsimil, încă din 2 mai 2018, am informat și primăria din Beuca despre revizuirea planului de combatere a țânțarilor, prin desfășurarea unor acțiuni care să stopeze înmulțirea acestei specii”. Mai mult, în data de 27 august a.c., primăria Beuca era informată despre confirmarea virusului WEST NILE, în urma probelor de laborator, la un cetățean din comună. Prin urmare, instituția de sănătate publică solicita intensifiarea măsurilor de dezinsecție.

Concluzia este una simplă. Primarul Cristea Berechet nu a mișcat un deget. S-a crezut patronul localității. Cu alte cuvinte, toți să moară, numai el să trăiască. Se crede Dumnezeu! El este atotputernic! El hotărăște cine moare și cine trebuie să trăiescă, într-una dintre cele mai oropsite comune din județ.

Însă, așa cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, într-un final, primarul Cristea Berechet va simți, pe pielea lui, că a reprezentat cel mai urât capitol din istoria comunei Beuca. Un troglodit ce crede că l-a prins pe Dumnezeu de picioare, iar “legiunea de îngeri” îl va acoperi de toate nelegiuirile. La nesfârșit….!

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

OCPI Teleorman: Noi măsuri pentru accelerarea procesului de cadastrare gratuită a proprietăţilor imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) ia noi măsuri pentru accelerarea procesului de înregistrare sistematică a proprietăţilor...

Articole similare