29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Mita electorală e-n floare (de făină) la Drăgăneşti de Vede

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Am sperat că, odată cu intrarea în vigoare a noii legi electorale, în care mita electorală intra sub incidenţa penală, cu condamnările din dosarul ,,Referendumul”, politicienii şi unii candidaţi au învăţat ceva. Că, în sfârşit, vom avea parte de campanii electorale curate, în care singurul teren de bătălie rămâne acela al confruntării candidaţilor pe proiecte, pe planuri de dezvoltare a comunităţilor în care vor să devină primari. Deşi, în general, se observă o schimbare de comportament electoral, totuşi, candidaţi care nu se pot abţine să nu încalce legea, invocă tot felul de tertipuri pentru a câştiga, necinstit, voturile electoratului.

Avem informaţii certe că, la Drăgăneşti de Vede, judeţul Teleorman, candidatul ALDE la primăria comunei, Emil Bimbirică, oferă saci cu făină localnicilor, pentru a le obţine încrederea. Condiţia pentru a primi sacul cu făină este ca respectivul să garanteze de la două voturi în sus, din partea familiei sale. Garanţia constă în actul de a jura cu mâna pe Biblie sau pe Sfânta Cruce. Pentru a ieşi de sub incidenţa legii şi a nu risca să fie legat pentru dare de mită, spune că le vinde oamenilor saci cu făină, ofernind bon fiscal. O altă modalitate de răsplătire a celor care îi vor oferi voturile este suma de 100 lei, în aceleaşi condiţii: minim două voturi de familie, sub jurământ.

Deţinător a 3 (trei) magazine pe raza comunei Drăgăneşti de Vede, Emil Bimbirică, declară cetăţenii, are antecedente în domeniu. În anul 2012, a candidat la postul de primar din partea USL. Atunci, a distribuit peste 200 de saci cu făină pentru a cumpăra voturi. Localnicii spun că, la vremea respectivă, uliţele erau albe din cauza prafului de făină, purtat de vânt.

De asemenea, a mai împărţit şi alimente având data expirată: peşte congelat, pulpe de pui, pateuri etc. După desfăşurarea scrutinului, pe care l-a pierdut, Emil Bimbirică a mers la cei cărora le distribuise sacii cu făină. Să ceară făina înapoi. Deoarece, reproşa el, n-au fost cinstiţi. Au luat făina, au jurat, dar nu şi-au respectat jurământul. De aici, eşecul său electoral.

Am înţeles că Emil Bimbirică a mers în genunchi la PSD, împlorând să fie candidatul partidului la primărie şi anul acesta. Numai că, temându-se de maniera deşănţată în care înţelege să-şi realizeze campania, care poate aduce din nou mari prejudicii de imagine partidului, aceştia i-au refuzat serviciile. Deşi PSD-ul este partidul care a patentat mita şi furturile electorale în Teleorman, votul decedaţilor-Teleormanul intrând în folclorul electoral-şi alte năzbâtii, nu şi-a permis să intre în competiţie cu un asemenea candidat incontrolabil. L-a primit cu braţele deschise, însă, ALDE.

Întrebaţi dacă pot susţine afirmaţiile şi în faţa autorităţilor, localnicii au afirmat că Bimbirică le face comuna de ruşine, că va avea surpriza neplacută să se trezească cu denunţuri penale. Aviz şi altor candidaţi care vor încerca prin metode frauduloase să obţină voturilor alegătorilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare