31.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

Ministrul Agriculturii: Din nefericire, în Teleorman, Olt şi Dolj nu mai avem apă pentru a iriga

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Într-o postare pe o pagină de socializare, Ministrul Agriculturii trage un semnal de alarmă, precizând că din cauza faptului ca nivelul Dunării a scăzut, la staţiile de pompare din amenajările Giurgiu-Răsmireşti , SPA Pietrişu, amenajarea Viişoara, SPA Roptoare, SPA Gârla Iancului, amenajarea Olt-Călmăţui, SPA Dunărea, amenajarea Terasa Corabia, SPA Celei, staţia Vâlcovia, amenajarea Sadova-Corabia, SPA L1, amenajarea Nedeea-Măceşu, SPA1 Nedeea, amenajarea Calafat-Băileşti, SPA Basarabi, amenajarea Cetate-Galicea Mare, SPA 1, nu mai există nivel de exploatare.Apele s-au îndepărtat de ţărm, cu toate măsurile luate pentru a draga canalele de aducţiune, nu mai avem apă la prize. La Zimnicea o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă.
Petre Daea a mai afirmat că în perimetrele în care s-a irigat, starea de vegetaţie este bună, culturile nu sunt afectate. Acum, spune ministrul, toată atenţia se îndreaptă spre lucrările de investiţii, urmărindu-se graficele de execuţie, impunându-se un ritm accelerat al lucrărilor, în aşa fel încât să ne realizăm programul de investiţii pentru reabilitarea sistemului de irigaţii din România. Împreună cu directorul general al ANIF, cu specialiştii din teritoriu, am convenit la faţa locului să prioritizăm lucrările. Întreruperea pompării apei în sistem o transformam într-o bună oportunitate de executare a lucrărilor în staţiile de pompare şi de impermeabilizare a canalelor de aducţiune şi distribuţie.
Ministerul Agriculturii asigură finanţarea tuturor lucrărilor prevăzute în Programul Naţional de Reabilitare a Sistemului de Irigaţii în perioada 2022-2027, aprobat de Parlamentul României şi că respectivul program este obiectiv prioritar.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare