15.7 C
Judeţul Teleorman
duminică, iunie 4, 2023

DJST Teleorman avertizează: Persoanele care vor refuză recenzarea riscă o amendă de până la 3.000 lei

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În conformitate cu prevederile Hotararii CCRPL 2021 nr. 13/20.07.2022 perioada de recensamant se prelungeste pana la data de 31 iulie 2022 in localitatile unde gradul de recenzare este insuficient si nu acopera intreaga populatie rezidenta a Romaniei pana la data de 24 iulie. In acest scop se impun masurile de prelungire a perioadei de colectare a datelor prin interviuri fata-in-fata realizat de recenzor. Până la data de 20 iulie s-au recenzat 309.664 de persoane, prin cele două metode, reprezentând 98,5% din populaţia rezidentă ţintă la 1 decembrie 2021 estimată de INS.
La nivel national judetul Teleorman ocupa locul 5 ca procent de realizare a colectarii datelor pana la aceasta data. Reamintim ca la nivelul judetului Teleorman au fost infiintate puncte fixe de recenzare, iar coordonatele de contact sunt disponibile pe site-ul www.recensamantromania.ro .
Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei. În Teleorman nu s-a aplicat nici o amenda pana la aceasta data si dorim, pe cat de mult, sa evitam aceste situatii.
Totodată, DJS Teleorman reaminteşte ca participarea la recensământ este obligatorie conform OUG nr. 19/2020 (art. 42) şi este o îndatorire cetăţenească având drept scop determinarea populaţiei rezidente pentru fiecare unitate administrativ teritorială a judeţului Teleorman. Datele colectate prin intermediul recensământului vor fi folosite strict în scop statistic şi nu în scop fiscal, de taxare sau în justiţie.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare