8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

DJST Teleorman avertizează: Persoanele care vor refuză recenzarea riscă o amendă de până la 3.000 lei

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În conformitate cu prevederile Hotararii CCRPL 2021 nr. 13/20.07.2022 perioada de recensamant se prelungeste pana la data de 31 iulie 2022 in localitatile unde gradul de recenzare este insuficient si nu acopera intreaga populatie rezidenta a Romaniei pana la data de 24 iulie. In acest scop se impun masurile de prelungire a perioadei de colectare a datelor prin interviuri fata-in-fata realizat de recenzor. Până la data de 20 iulie s-au recenzat 309.664 de persoane, prin cele două metode, reprezentând 98,5% din populaţia rezidentă ţintă la 1 decembrie 2021 estimată de INS.
La nivel national judetul Teleorman ocupa locul 5 ca procent de realizare a colectarii datelor pana la aceasta data. Reamintim ca la nivelul judetului Teleorman au fost infiintate puncte fixe de recenzare, iar coordonatele de contact sunt disponibile pe site-ul www.recensamantromania.ro .
Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei. În Teleorman nu s-a aplicat nici o amenda pana la aceasta data si dorim, pe cat de mult, sa evitam aceste situatii.
Totodată, DJS Teleorman reaminteşte ca participarea la recensământ este obligatorie conform OUG nr. 19/2020 (art. 42) şi este o îndatorire cetăţenească având drept scop determinarea populaţiei rezidente pentru fiecare unitate administrativ teritorială a judeţului Teleorman. Datele colectate prin intermediul recensământului vor fi folosite strict în scop statistic şi nu în scop fiscal, de taxare sau în justiţie.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare