20.8 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 30, 2022

Ministerul Dezvoltării “ocoleşte” primăriile din Teleorman. Nicio autoritate locală, pe lista celor 118 obiective, finanţate prin PNDL

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Peste 70 de milioane de lei este suma virată de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei primăriilor din ţară pentru plata unor lucrări sau servicii demarcate prin PNDL I sau II. În lista data publicităţii, la sfârşitul săptămânii trecute, nicio primărie din Teleorman nu a primit bani pentru achitarea facturilor la proiectele finanţate prin Programul Naţional de Dezvovoltare Locală. În ultima perioadă, MLPDA pare că ocoleşte unităţile adminstrativ teritoriale din judeţ, deşi zeci de obiective se află în desfăşurare, iar primarii au trimis documentele pentru decontarea lucrărilor efectuate. În urmă cu două săptămâni, doar comunele Vârtoape şi Olteni au primit bani pentru plata unor facturi. Un fel de praf în ochi, valoare cumulată fiind de circa 175.000 de lei. Pe 29 aprilie, 118 de obiective de investiţii au primit finanţare pentru realizarea unor proiecte vitale pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de 11.175.052,89 lei pentru 14 obiective aflate în execuţie, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 58.979.930,92 lei pentru 104 proiecte de investiţii.
Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanţare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanţare multianuale încheiate între minister şi beneficiarii obiectivelor de investiţii.
În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora sunt publice şi pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secţiunea Lucrări Publice, Programul naţional de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiţii, iar transferurile lunare sunt publicate în secţiunea Plăţi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

O nouă reuniune zonală a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” s-a desfăşurat la Giurgiu

Astăzi, a avut loc reuniunea de informare „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii...

Articole similare