2.1 C
Judeţul Teleorman
marți, ianuarie 14, 2025

Marian Dincă, candidat PNL primăria Ciuperceni: ”TREBUIE SĂ SCHIMBĂM O ATITUDINE FAŢĂ DE NOI ÎNŞINE”

Articole noi

Info TR
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

MARIAN (MIMI) DINCĂ mă numesc, am 53 de ani, sunt concetăţeanul dumneavoastră şi  pentru prima dată candidez la funcţia de PRIMAR al comunei, fiind susţinut pe linie politică de către PNL. Am acceptat susţinerea acestei formaţiuni, fiindcă am găsit o echipă de tineri dornici de a schimba ceva în politică la nivel de municipiu, judeţ şi conducerea centrală. Toţi liderii de care am amintit sunt în vârstă de 40-46 de ani, iar obiectivul pe care acest partid îl menţine este acela de a încerca să pună lucrurile într-o normalitate, cel puţin în comparaţie cu PSD-ul care luptă cu toate forţele să-şi menţină corupţii în afara legii (vezi ceea ce se întâmplă în Parlament, atunci când este vorba să-i dea pe mâna justiţiei).

Aş dori să-mi exprim câteva dintre motivele mele personale care m-au determinat să aspir la această nobilă funcţie de edil al comunei. Normal şi democratic ar fi ca toţi cei ce aspiră la acest post de prim cetăţean al comunei să-şi ţină public, la scenă deschisă în faţa oamenilor, ideile şi punctele de vedere. Cel mai bine ar fi ca toţi candidaţii să apară împreună la o astfel de dezbatere, să-şi spună aceste idei şi totodată să răspundă la întrebările cetăţenilor, iar apoi după aceste adevărate teste în faţă oamenilor, să aştepte liniştiţi ziua alegerilor. Aşa îi stă bine unui canditat care are curajul să-şi etaleze calităţile ce îl recomandă pentru acest post, dar trăim în România şi din păcate, alegerile nu mai sunt de mult timp o competiţie loială şi cinstită, asistăm de fiecare dată la fel şi fel de modalităţi, nu tocmai ortodoxe de luptă pentru această funcție. În primul rând se pun în mişcare instituţii ale statului din subordinea celor ce se află în momentul acela la conducerea primăriilor (spitale, şcoli şi alte deconcentrate), care departe de a face simple recomandări, ele devin ameninţări asupra familiilor celor care lucrează acolo, ba că îşi pierd slujba sau funcţia, ba că nu le mai acordă ajutoare sociale, fiindcă aceştia primesc aceste facilități de la ei, nu că aceştia au DREPTUL la acestea.

Ne-am obişnuit să vină cine ştie ce mare lider baron de la judeţ să ne recomande nouă cei de aici, un anume om care ar fi bun de primar,  plin de zeci de calităţi pe care ei  nici nu l-au cunoscut măcar. Ne vorbesc frumos, elegant, ne strâng mâinile, ne pupă toate bătrânele din sat, bagă banii la înaintare (oare de unde?!) şi gata s-a făcut treaba. În seama candidatului nu rămâne decât să aprindă grătarele şi să pună băutură la bătaie pe gratis şi toată lumea este fericită. Oare ei, cei care candidează mereu, (unii au devenit candidaţi de serviciu, iar alţii, primari de meserie), de ce nu-şi ţin discursul în faţa oamenilor?! Simplu: SUNT OAMENI SLABI. Nu au ştiut niciodată  să discute în faţa mulţimii, ei au scos o poză şi o listă de promisiunui fără nicio logică şi acoperire şi au umplut stâlpii cu ele, iar până la alegeri s-au ocupat numai de aranjamente de culise, (dacă îi vezi seara pe nocturnă zici că sunt spioni de meserie), cadouri ieftine, promisiuni la toţi că vor fii VICE, că li se vor da funcţii, ajutoare, pământuri, ba şi ceva pe luna de pe cer, iar ceea ce este foarte grav, mită electorală în bani,iar ei nici nu conștientizează că pot face pușcărie pentru asta. Bine, toate astea până după alegeri după aceea, bineînţeles întorc spatele tuturor. Acestea nu reprezintă niciun secret pentru nimeni, le ştim cu toţii, se petrec sub privirile noastre şi le auzim de la cei păcăliţi. Din păcate toate acestea sunt posibile datorită unui segment de oameni care acceptă să-şi vândă atât de ieftin inteligenţa şi dreptul de a decide singur de a vota liber. Și când te gâdesti cu tristeţe că pentru acest drept au murit oameni.

Deci suntem departe, mult înapoi, în a reuşi să trecem printr-o campanie de alegeri cinstită. De astfel, noi cei din judeţul Teleorman, am devenit râsul ţării, ba chiar comuna noastră a ieşit în faţă cu acest circ ieftin, dar destul de grav, produs de cei ce ne conduc de ceva timp, şi pot spune chiar de prea mult timp. Circ făcut cu preţul riscului de condamnare penală a unor oameni care au fost prinşi, cu sau fără voia lor, în acest joc murdar provocat de cei ce trebuia să respecte legea, şi culmea acum se comportă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, venind iar cu acelaşi curaj să le ceară votul, celor pe care i-au minţit  şi nu le-au oferit nimic din lungă lista de promisiuni. Mi se pare totuşi, ca să mă exprim elegant, PREA MULT.

Pe tema alegerilor anterioare mă opresc deocamdată aici, deşi personal ştiu tot filmul acestor întâmplări, pentru că nimic nu poate fi ascuns. Consider că niciun secret nu poate fi ţinut, atât timp cât el este cunoscut de cel puţin două persoane. Când rişti să faci compromisuri cu o persoană pe a cărui inteligență nu dai doi bani, nu te aştepta ca inteligenţă lui să fie mai mare decât tu o crezi. Îl cumperi ieftin, te vinde ieftin. Întodeauna adevărul iese la suprafaţă.

“De ce candidează Mimi?!”, “Ce interese personale mai are şi ăsta?!”, “Ce ştie ăsta să facă?!”, “Şi ăsta o să fie la fel că ăştia.”, și multe alte întrebări, zic eu, normale pentru oricare dintre noi. Ei bine voi încerca să răspund la aceste întrebări, şi o fac la modul cel mai sincer, prin câteva motive şi principii. O fac pentru cei ce încă nu mă cunosc personal, iar cei care mă cunosc destul de bine, sper să li se reflecte ca fiind foarte adevărate toate cele spuse aici.

În primul rând, am pretenţia şi mă consider ca fiind un om educat şi cu bun simț, iar ca principiu de bază este: să nu minţi.  Mă consider un om cu caracter, cinstit, sunt un familist convins, am muncit 33 de ani fără întrerupere pe cartea de muncă, am avut parte de o familie  frumoasă şi înţelegătoare, unde niciodată nu s-a ştiut de ceartă sau violenţă, am avut parte de doi copii minunaţi, de bucurii şi satisfacţii.  Viaţa nu m-a ferit nici de lovituri destul de crâncene: am rămas fără tată la vârstă de 12 ani, iar acum 3 ani mi-am pierdut minunea de băiat, în vârstă de 26 ani într-un accident rutier, zic eu, nevinovat, dosarul fiind şi la această ora în cercetare. Deci viaţa te supune la multe încercări, nu pot spune că sunt un om norocos, ba chiar un om încercat de viață, dar care a rezistat la aceste lovituri. Acest lucru denotă faptul că nu sunt un OM SLAB. În viaţa mea, nimeni nu mi-a facilitat trecerea unui examen, acordarea unui serviciu, sau alte beneficii gratuite de la stat, cum ar fi: locuinţă, butelie, funcții, etc. Nimeni nu mi-a deschis mie sau copiilor mei, vreo uşă prin spate ca să acced mai repede la ceva, acesta a fost stilul meu de viaţă şi aşa m-am obişnuit.

De ceva timp, consider că situaţia în care ne aflăm noi, românii, văzându-se destul de clar sărăcia care ne înconjoară, nu se fac vinovaţi nici politicienii, nici hoţii şi nici străinii, ci INDIFERENŢA NOASTRĂ, A TUTUROR. Indiferenţa noastră a lăsat politicienii şi conducătorii să ne mintă cum şi cât au vrut ei, hoţii au furat fiindcă i-am lăsat să fure, iar străinii au profitat de naivitatea noastră şi i-au avut întodeauna complici pe politicieni. Eu niciodată nu am votat de două ori aceiaşi conducători, deoarece niciodată nu au demonstrat că ţara o duce mai bine. Consider că am evoluat decât la capitolul tehnologie: toţi avem telefoane, televizoare şi maşini, în rest o continuă involuţie: facturi mari, şomeri mulţi, fabrici distruse, şcoli multe şi ineficiente, mulţi “proşti cu diplomă”, copii plecaţi peste hotare, populaţie condamnată la sărăcie, mai ales la sate, şi multe altele. Deci de ce să le dai votul a doua oară?! Priviţi spre cei care ne conduc şi să ne spună ce culoare politică au ei de când au intrat în politică. Au toate culorile posibile, când nu mai au pe unde să se aciuiască, inventează partide şi tot acolo rămân, se schimbă între ei, se vând, se cumpără, nimeni nu mai ştie ce hram poartă.Insa cel mai mare preţ pe care îl au ei de plătit este acela că rămân datori celor ce îi susţin de acolo de sus şi nicidecum datori celor pe care îi aleg.

Sunt singurul candidat la primărie care nu a mai participat până acum, dar o fac la îndemnul mai multor concetăţeni, care m-au încurajat să particip pentru că am şanse să câştig această cursă, prin faptul că persoana mea le inspiră încredere. Dacă s-ar juca cinstit, chiar nu mă îndoiesc că voi câștiga, dar la ce spuneam mai sus este posibil orice din partea contracandidaților. Totul depinde de voi. Gândiți-vă bine ce înseamnă să vină un om ales fără să fie dator nimănui mai sus, să nu stai să le achiţi facturile pe care le-au investit în campania ta ca să te vezi primar şi să le stai la dispoziţie tot timpul. Am girul acestei candidaturi şi prin rezultatul celor două sondaje de opinie realizate în comuna noastră, având ca rezultat  în ceea ce mă priveşte, obţinerea procentelor de 58% şi 50% contra 18% şi 26% a adversarilor mei. Ştiu că vor face orice să anihileze într-un anumit fel acest decalaj. În primul rând vor ataca inteligenţa omului cu mijloacele cunoscute, că doar asta este rolul sărăciei. Ajutoarele alimentare de la UE vor apărea obligatoriu până în alegeri că doar asta este rolul prefecturii, şi le vor folosi ca armă electorală.

De zeci de ani aşteptăm să se întâmple ceva în această comună. Aici totul a rămas la nivel de patrimoniu naţional, adică nimic nu s-a schimbat. Este locul unde niciodată nu se întâmplă nimic. Vorbim despre ce trebuie se facem?! Păi ne cam trebuie de toate fiindcă nu avem de niciunele. Şi totuşi trebuie să recunoaştem că avem ceva ce nimeni nu are: un depozit modern pentru alimentele de la UE, dotat cu toate utilităţile, de miliarde de lei, cu sigla: CĂMIN CULTURAL. În rest care este utilitatea acestui cămin? Oare are şi el vreun regulament de funcţionare?! Vreun referend cultural?! Vreun colţişor cu ceva despre istoria şi tradiţiile acestei  localităţi? Vreun spectacol sau măcar vreun revelion cu câteva familli ale acestei comune, sau de oriunde?! Este bine că are în dotare de toate şi stau sub lacăt. Măcar un eveniment făcut la inaugurarea acestei vaste investiţii.  Ce să mai spunem de cîte alte evenimente care se pot organiza la nivel de comună cu ajutorul primăriei și a instituțiilor din jurul ei cum ar fi: Ziua Comunei, Ziua femeii și a Copilului, Ziua Eroilor, Ziua Națională, Ziua Drapelului, Ziua Culturii și a Culturilor  Agricole și altele.  Se pot organiza mici competiții sportive cu copiii și tinerii din sat, atât cat mai sunt: alergări, șah, tenis, fotbal, muzică, etc. Apropo domnilor, stiați că sunt copii în comună care cântă la pian și în orchestră? Le avem pe Denisa Ioana Barbu la pian și pe Maria Alexandra Boacă solo chitară și solo muzică ușoară, dar și alții. I-a scos cineva să-i cunoască și pe ei, pe copiii talentați, să le facă și lor promovare?! Cum să-i cunoască lumea din sat, noi trebuie să-i știm numai pe cei cu scandal si furturi. Unde este implicarea școlii, a bisericii în toate acestea? Când am înființat Asociația “Adrian Dincă” și am venit la Domnul Primar actual în funcție, am prezentat și eu ca la început ,dacă putem colabora împreună să facem ceva. Raspuns: Noi suntem cu treaba noastră, nu putem, facem pe partea noastră, nu avem în buget prins pentru chestii de astea.  Singur am reușit să vă demonstrez că SE POATE FACE CEVA ( vezi:  https://www.facebook.com/AsociatiaAdrianDinca/).  Pentru a face asta trebuie să-i stimulezi și tu cu ceva premii, un 50-100 lei macar, sau obiecte, echipament, dulciuri, nu poți să le scoți mereu ochii cu o sticlă de suc și o napolitană de Anul Nou. Sau nu sunt bani?! Pai la câți bani s-au sifonat pe multe altele și drumuri care nu au avut nici un rezultat, la câți bani se dau pe grătare și băuturi la alegeri. S-a realizat vreodată de când sunteți de 12 ani ziua curățeniei generale a comunei cu ieșirea cetătenilor la această activitate?! Sau în schimbul votului care cu greu l-ați obținut le-ați promis că nu-i deranjați niciodată? Lasați-i în mizeria care i-a cuprins, că merge și așa. Aviz amatorilor: Poate încercați să faceți ceva din toate acestea până la alegeri, poate v-au lipsit ideeile, nu mijloacele, sau acum se găsesc mai repede mijloacele, că ideile erau secrete pentru alegeri.

Oare cât de inspiraţi au fost cei ce au aprobat un ditamai coşul în faţa intrării Căminului Cultural?! Văzut de la distanță, parcă ar fi Titanicul înainte de lansare la apă, sau poate aşa prevede proiectul, ca atunci când se va face focul, lumea să stea în jurul coşului, căci căldura înăuntru se va face a treia zi, la ce înălţime are încăperea. La fel şi în cazul Bisericii. Când se încălzeşte încăperea pentru o ora, două de eveniment?! În pardoseală nu era soluţia cea mai corectă?! Ce mai contează?! Banii să iasă…

Drumurile?! Le-au lăsat fără pic de personalitate, le-au transformat în cărări şerpuite printre grămezile de piatră rămase în stradă ca muşuroaiele de babaoarbă flancate de bălării cât omul de înalte, care fac parte din peisajul cotidian. Toate uliţele satului sunt lipsite de un sistem de şanţuri, iar cele care există sunt pline de plasticuri şi sticle de bere şi suc,. De când nu s-a mai văzut o floare pe terasamentul trotoarelor?! (care trotoare??). S-au făcut zeci și zeci de măsurători de fezabilitate ,  de oportunitate, de dragul de a se face, dar pe câți bani? În schimb de 2-3 ori pe an se plătesc destui bani pentru utilaje grele –autogreder-  şi reuşim să stricăm de fiecare dată calea de trafic care este plină de lacuri şi lăculeţe, care intră în curţile oamenilor atunci când sunt precipitaţii mari. De ani de zile zace un lac la intrarea pe strada bisericii, la fântână, pe care Domnul Primar zilnic îl traversează. Să mi se scuze ironia dar, eu cu mâna mea îl goleam cu paharele de cafea, care zac în şanţul alăturat sau luăm o sapă în maşină şi făceam un șănțuleţ ca să se scurgă în acel şanţ de pe marginea drumului. Probabil face şi el parte din patrimoniul naţional. Dar ce mă tot leg eu de lacul din mijlocul satului când în faţa Primăriei stau lacurile, unele după altele, între şanţ şi şosea, iar deasupra lor maşinile aliniate pe toată raza curbei, de iau vizibilitatea tuturor şoferilor care circulă zilnic pe DN. Nu s-a putut face în atâţia ani un refugiu de 5-6 maşini?! Le dau eu soluţia, dar de la vară încolo.

În aceşti ani nu s-au turnat măcar câţiva metri de trotuar, în stânga şi în dreapta primăriei, nu tu un panou de mică publicitate pentru populaţie, mai vinde, mai cumpără omul ceva, nu tu bănci şi scaune (oare nu se pot monta bănci şi scaune în sala de aşteptare pentru oamenii în vârstă, sau sunt obligaţi să iasă afară ca să nu suporte mirosul bucătăriei de la primărie?). Nici măcar curtea şcolii amenajată, o sală de sport care există, dar zac sacii de făină în ea, nu teren de joacă, nimic, nimic, nimic. În ce an suntem, fraţilor? În perimetrul primăriei în care se află primăria, şcoală, căminul şi dispensarul, există cumpărate, bineînţeles pe sute de milioane, 4 (patru) centrale pe lemne având puteri de 60-80 kw. Pe cea de la şcoală o mănâncă rugina de ani de zile fără să aibă o oră de funcţionare, aşa se va întâmpla şi cu ce a căminului. Cu o singură centrală de 80-100 kw, încălzeşti şi primărie şi dispensar şi când este necesar bagi căldură şi în cămin, arzi un foc continuu, dar ai căldură permanentă peste tot. Aşa cum sunt instalate acum, toate funcţionează fără randament. La dispensar a doua zi este totul îngheţat, iar la primărie te sufoci fiindcă sunt 7-8 calorifere, păi cu patru centrale făceau încălzire centralizată pentru tot satul apoi scoteau şi banii pe ele. Toate acestea pe banii cui?! Cine răspunde de toate nerealizările astea?!  Să fie mulţumiţi dacă pleacă acasă fără să plătească toată mizeria asta care ne erodează vieţile, dar ei vor să mai conducă măcar 10-15  ani.Cert este că deja ne-a cuprins sentimentul săraciei si pustietății si incepi sa ai toate motivele de a părăsi această zonă mai pustie si murdară ca niciodată de cand sunt eu aici Pâna când să stai într-un loc unde singurul si repetabilul eveniment la care asistăm este ÎNMORMÂNTAREA?Oare cine a reusit sa aducă județul la acest nivel? Se spune ca: atunci cand cineva de aduce la stadiul de sarăcie și începi să mănanci de pe jos, singurul lucru pe care tu il mai poti face este sa-i lingi pantofii.Răspunsul lor la toate acestea este bineinteles;Johanis.

Se pot face atâtea lucruri fără bani mulţi, dar cine?! Se simte că cei care sunt acolo nu au avut simţul practic al lucrului . Le-au lipsit o meserie, deoarece gospodărirea nu se face numai de birocraţi. Deci întreb şi eu ca orice om al comunei şi am dreptul acesta. Cum se justifică tot staff-ul ales mereu prin jocuri de culise şi bine plătit?! Dragi consilieri care aveţi cea mai mare răspundere în dezvoltarea comunei şi aţi fost aleşi să faceţi, nu să desfaceti, câţi dintre voi aveţi iniţiative?! Se vede cu ochiul liber ce aţi reuşit să faceţi. La fiecare şedinţă pe care aţi făcut-o de ani de zile, pe ordinea de zi obligatoriu trebuia să apară în permanență întrebarea: și pentru comuna aceasta ce am realizat astăzi? Şi atunci vă mai trezeaţi la realitate. Uitaţi-vă în jurul comunei noastre, faţă de altele noi suntem cei mai prăpădiţi. Alţii mai au un părculeţ, un teren de sport cu gazon artificial, mai tund bălăriile prin sat,un tractor cu remorcă , un buldugoexcavator şi multe altele.

Și am și eu probabil ca și mulți alți cetățeni, de pus direct conducerii primariei o întrebare foarte decentă și la care se așteaptă și un răspuns public. DE CÂND A DEVENIT PRIMARIA SEDIUL CENTRAL AL PSD-ULUI ÎN CARE ÎȘI ȚINE ȘEDENȚELE ȘI INTÂLNIRILE CU MEMBRII, IAR CEILALȚI SE ÎNTANLESC CARE PE UNDE POT? EXISTĂ VREUN SPAȚIU ÎNCHIRIAT AL PRIMĂRIEI PENRU ACEASTĂ SITUAȚIE?

Dacă actuala conducere reuşeşte să-mi dea două argumente credibile şi viabile de ce să-i votez, eu chiar dacă sunt candidat, îi votez cu ştampila la vedere. Măcar două motive să-mi dea. Dacă pe dumneavoastră vă poate convinge, atunci făceţi-o fără nici un regret, că aţi avut ocazia să schimbaţi ceva şi nu aţi vrut pentru că nu a meritat să faceţi acest lucru. Reamintesc încă o dată: INDIFERENŢA NE-A ADUS AICI UNDE NE AFLĂM ASTĂZI. Cu ce poți fi dator cuiva care nu a lucrat în folosul tău? Poate că ai fost cumpărat.

Dacă sunt în preferinţele dumneavoastră, a celor care veţi vota noul primar, da am zis NOUL PRIMAR, în primul rând voi încerca să schimb o ATITUDINE FAŢĂ DE OAMENI, FAŢĂ DE LUCRURILE FĂCUTE ŞI FAŢĂ DE BANII CHELTUIŢI. Voi veni în faţa dumneavoastră fără promisiuni. Nu ai ce promite ceva cuiva până nu ştii cu ce vei face. Promisiunile se fac cu banii şi proiectele pe masă. Atunci vom ştii ce putem să facem şi o vom face mereu public. Da, pot să promit şi sunt hotărât, să ţin la curent populaţia cu ce resurse avem la dispoziţie, care vor fi priorităţile şi cheltuielile şi asta o voi face prin şedinţe publice, o dată, de două ori pe an, măcar  atunci să intrăm şi noi cu toţii în Căminul Cultural. Mai pot promite că se poate reevalua situaţia terenului din patrimoniu al comunei, să repunem în locul lor legal toate suprafeţele agricole şi drumurile de acces pe câmp care au suferit transformări majore şi unele chiar au dispărut, unele s-au transformat peste noapte în teren arabil aducător de bunuri şi foloase. Este mult de lucru, dar nu imposibil să se repună lucrurile pe un mers normal şi firesc. Tot ce promit este că voi încerca să fac tot ce se poate pentru a schimba în bine lucrurile. În al doilea rând, doresc să-i dăm o imagine comunei, că este şi ea guvernată şi administrată de cineva. Pun şi eu o întrebare  către dumneavoastră: dacă ar lipsi tot staff-ul actual ales (nu cel tehnic), cam vreo 5-6 luni, li s-ar simţi lipsa?! Eu nu cred că s-ar bagă de seama.

Personal, nu am interese şi afaceri pe care să le conduc din primărie, nu am de gând să-mi fac vreo asociaţie agricolă, nu am de gând să fac puşcărie pentru cine ştie ce combinaţii, fiindcă nu sunt dator nimănui, decât celor care mă votează. Dar această datorie trebuie să o înţelegem că este şi va fi reciprocă. Trebuie să înţelegem că primarul pe lângă multe obligaţii mai are şi obligaţia de a lua atitudine faţă de cei ce nu prea vor şi nu prea ştiu să convieţuiască într-o comunitate, care nu respectă nişte reguli elementare. El nu este obligat să îndrepte gardurile sau să ia sacii de gunoi de prin şanţuri că aşa vrea cineva. Întrebarea se pune legitim: DACĂ EU SUNT ACOLO SĂ FAC CEVA PENTRU TINE, TU CU CE MĂ AJUŢI?! Aici se pune problema de mai sus de care amintesc iar. TREBUIE SĂ SCHIMBĂM O ATITUDINE FAŢĂ DE NOI ÎNŞINE.

Mulţumirea muncii mele va fi respectul pe care dumneavoastră mi l-aţi dat şi salariul pe care îl voi avea, fiindcă la ora actuală sunt şomer şi ştiu importanța unui salariu bun şi garantat. Când viaţa te încearcă şi nu prea ai avut norocul pe care unii l-au avut, atunci ştii să apreciezi valoarea. Ca responsabilitate pe care o am de aproape trei ani, este aceea că sunt fondatorul şi preşedintele unei asociaţii de binefacere înființată în memoria băiatului meu, numită, Asociaţia “Adrian Dincă”,  funcţie pe care o am , ca şi ceilalţi membri, are statutul de voluntar, adică pe româneşte: neplătit. Asociaţia funcţionează, se dezvoltă, rulează anual peste 200 milioane lei (greu de crezut pentru cei care nu prea ştiu detalii despre noi,nu?) şi nu lipseşte un leu din contabilitatea acesteia. Deci a nu se crede că sunt străin de cea ce înseamnă puţină administraţie si responsabilitate.

Despre mult discutatele proiecte promise de ani de zile, că se încep ba la toamnă, ba la vară, ba acum de alegeri, “ca să luăm maul la fraieri”, şi anume, apă, gaze, canal, consider că acestea nu se pot face cu resurse proprii, ci în cadrul unor proiecte finanţate şi la nivel intracomunitar, nu cred că va fi fezabil construirea unei staţii de epurare a apelor reziduale doar pentru Comuna Ciuperceni, ci ea poate fi comună pentru două, trei localităţi. Problema devine din ce în ce mai critică odată cu trecerea timpului din cauza depopulării masive a localitatii, dacă aceste proiecte nu se fac cât de curând, ne vom trezi că ne lipseşte obiectul pentru care le facem, adică oamenii. Mă întreb de ce au plecat copiii noştri, nu din sat, ci din ţară? Cum facem să îi mai aducem înapoi? Atât de bine ne-au tratat politicienii, care bine mersi au fost aceeaşi în Teleorman, încât ne-au scutit de muncă, fiindcă nu mai avem unde muncii. Au dispărut toate fabricile din zona Turnu, ne-au adus la limita sărăciei, încât să ne mulţumim cu ajutoarele alimentare din UE, şi alea nu că avem drepturi, ci pentru că ni le dă primăria, iar pentru asta ar fi bine să-i votăm în continuare.

Dacă vom continua să spunem “Nu” schimbărilor, să spunem Și alţii ce or să facă?!”, înseamnă că suntem condamnaţi, ne punem singuri bariera în faţă şi vom sta acolo pentu totdeauna. Rog generaţia în vârstă să se gândească la faptul că dacă schimbarea nu le mai face lor cine ştie ce mare lucru, atunci să se gândească că trebuie să schimbăm lucrurile pentru copiii şi nepoţii lor. Votul este dreptul nostru liber şi fără echivoc, nu trebuie să mă votezi că te rog eu sau că îţi dau ceva pe moment, sau că îţi spune doamna sau domnul de la primărie sau de la dispensar, mai ales când îţi mai atrage ceva atenţie că vei pierde nu ştiu ce facilitate la care ai dreptul.  Trebuie să îl votezi pe acel om ce crezi că are puterea să schimbe ceva, cum tot tu poţi să îl scoţi din cursă dacă a demonstrat că nu este capabil să facă ceva. Nu nouă trebuie să ne fie frică de ei, ci lor de noi. Acum știu să se prezinte umil la poarta tuturor, apoi nu-i mai dai jos din mașini.

Vrei să schimbăm ceva?! Voi folosi sloganul propriei mele Asociaţii:  “POŢI ŞI TU. IMPLICĂ-TE!”.  Prezintă-te la vot şi nu fii dator nimănui. În cabina de vot tu ești cel mai puternic.

Cu stima si respect, MARIAN (MIMI) DINCĂ.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ A POSEDA PERMIS DE CONDUCERE, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 35...

Articole similare