29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Marian Cucurezeanu, un primar cu 20 de ani de activitate în fruntea primăriei din Cervenia

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Marian Cucurezeanu răspunde de administraţia comunei Cervenia de 20 de ani, fiind unul dintre cei mai longevivi primari teleormăneni. De asemenea, este unul din puţinii politicieni teleormăneni care au rămas consecvenţi aceluiaşi partid, domnia sa câştigând primul mandat de primar sub culoarea PD-ului, a continuat sub PD-L atunci când acest partid şi-a schimbat denumirea, iar azi este sub steagul noului PNL, după fuziunea din 2014 a PNL şi PD-L. Ca fapt divers, în mandatul 2000-2004 împreună cu Lucian Militaru rămăseseră singurii primari ai PD în Teleorman după dezertarea lui Liviu Dragnea din PD în PSD.

A preluat în 1996 o comună ce nu avea mari speranţe în anii ’90, drumul de legătură cu Alexandria sau Giurgiu arătând ca după bombardament, drum pe care mai marii judeţului au refuzat mult timp să-l reabiliteze deoarece primarul Cucurezeanu nu voia să treacă în barca politică a partidului aflat la conducerea judeţului. Nici fondurile pentru buna funcţionare a localităţii nu au fost suficiente, mai mereu banii primiţi din alocarea de la Consiliul Judeţean fiind insuficienţi.

Însă omul gospodar nu s-a speriat de aceste inconveniente. S-a descurcat cu banii din taxele şi impozitele încasate de la cetăţeni sau firmele care au capitalul social pe raza comunei Cervenia. Iar realizările nu sunt puţine. În decursul anilor de când conduce primăria, Marian Cucurezeanu a reuşit să construiască o clădire nouă pentru primărie, o grădiniţă, digul de pe râul Vedea, să reabiliteze şi să doteze cu material didactic nou şcoala gimnazială din localitate, precum şi cu centrală termică, teren de sport. A asfaltat două străzi iar celelalte au fost pietruite. Nici iluminatul public nu a fost neglijat, astăzi pe toate străzile satului fiind montate becuri. Staţiile auto de transport în comun sau un parc sunt şi ele pe lista realizărilor. Nu a omis nici lăcaşurile de cult, toate bisericile, indiferent de religie, de pe raza comunei primind ajutor pentru buna funcţionare. Iar aceste realizări cântăresc mult prin prisma faptului că taxele şi impozitele nu s-au mărit în aceşti ani.

Dar primarul Cucurezeanu nu are de gând să se oprească aici. Tocmai a primit aprobare pentru proiectul “Apă şi canal’’, acesta fiind în stadiul de licitaţie iar un alt proiect major ce aşteaptă aprobarea este cel ce priveşte asfaltarea tuturor străzilor din comună.

În baza acestor realizări palpabile, Marian Cucurezeanu se prezintă îndreptăţit în faţa alegătorilor pentru a le cere un nou mandat, contribuind, în timp, la buna dezvoltare a localităţii. Iar cu sprijinul cetăţenilor dar şi a echipei sale de consilieri, primarul Marian Cucurezeanu poate continua ceea ce a început dar şi să implementeze proiecte noi.

primaria cervenia

drum cervenia

cervenia

cervenia 1

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare