15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Mânăstirea din Adămești a scăpat de amenda de o jumătate de miliard de lei dată de ISU Teleorman

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

După tragicul eveniment de la clubul Colectiv, ISU Teleorman a dat iama în mai toate localurile publice din judeţ. Misiunea era clară, cine nu avea documentele la zi, privind securitatea la incendiu, era taxat pe loc, fără niciun fel de compromis. În urma raidului, câteva restaurante au fost închise, altele au primit amenzi de miliarde de lei vechi şi puţine au fost cele care au scăpat doar cu avertisment.
De brațul lung al legii nu au scăpat nici Casele Domnului din Teleorman, în cazul de faţă Mânăstirile. După un control “ca la Biblie”, Mânăstirea din Adămeşti a primit şi “răsplata”: amendă de 500 de milioane de lei vechi. Stareţul de la Adămeşti a considerat măsura exagerată şi ilegală, şi, pe cale de consecinţă, a chemat la bară Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, cerând judecătorilor să anuleze fabuloasa amendă.

”Admite în parte plângerea. Modifică procesul-verbal seria H nr. 0043711 din 22.12.2015 întocmit de intimat, în sensul că înlocuieşte sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 50.000 lei cu sancţiunea avertismentului. Atrage atenţia petentei să respecte pe viitor dispoziţiile legale în materie”, se arată în soluția Judecătoriei Alexandria.

Decizia nu este definitivă, ISU Teleorman declarând apel, în data de 14 septembrie a.c.
La vremea respectivă, inspectorii “au dat o liturghie” şi celor 2 Mânăstiri din comuna Drăgăneşti Vlaşca. Ofranda nu a fost una creştinească, spre pomenirea sufletelor, ci un proces verbal prin care Mânăstirea “de bărbaţi” a primit o amendă de un miliard de lei vechi şi cea a “maicilor”, ceva mai puţin, numai 500 de milioane de lei vechi. Motivul, nu aveau asigurată securitatea la incendii. Însă, cele 2 Mânăstiri din Drăgăneşti Vlaşca nu au contestat în instanţă procesul verbal de contravenţie.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare