35 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

Lansare de carte, la Alexandria. ,,UN DESTIN CU EPOLEŢI”, autor Col.(r.) Nelu URZICEANU

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Vineri, la Alexandria am participat cu bucurie şi onoare la un eveniment cultural special, prilejuit de lansarea cărţii-,,UN DESTIN CU EPOLEŢI” de către prietenul şi camaradul meu drag, Col.(r.) Nelu URZICEANU-o carte ,,măsură a dreptului de dezvoltare proprie, dar şi a virtuţilor autorului, de a-şi fi croit şi împlinit un ideal real, într-un timp de trecere, căruia i s-a dăruit cu toată statornicia trăirii”.
La acest eveniment au dat curs invitaţiei, toţi cei care şi-au dorit să-i fie alături, adică prietenii şi oamenii apropiaţi şi dragi ai camaradului nostru, poliţist rezervist, aceia care, de-alungul vieţii şi carierei sale au contribuit, într-un fel sau altul, mai mult sau mai puţin, la educaţia şi formarea sa profesională sau cu care a colaborat-dascăli, colegi, şefi, prieteni, camarazi rezervişti (din toate structurile şi componentele sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională), şi nu în ultimul rând, familia.
După urarea de bun venit, am fost invitat-în calitate de prieten vechi, camarad rezervist şi de purtător de cuvânt al celor două asociaţii ale rezerviştilor militari teleormăneni uniţi (din MAI şi MApN)-de a deschide acţiunea printr-o  scurtă alocuţiune privind viaţa şi cariera Omului şi Poliţistului Nelu Urziceanu.
Au urmat în continuare, luări de cuvânt ale invitaţilor speciali, care deasemenea l-au cunoscut foarte bine, sau care i-au influenţat cariera, într-un fel sau altul, ori care l-au sprijinit   pentru realizarea acestei cărţi:
-Prof. Lucica PÂRVAN, cea care i-a fost profesor de chimie în liceu;
-Prof.dr. Nicoleta MILEA, care a prefaţat cartea;
-Florin BURTAN, poet, prozator, jurnalist, redactor şef al Revistei ,,Caligraf”, membru al Uniunii Scriitorilor din România;
-Ing. Laurenţiu LUNGU, cel ce i-a fost Şef de Atelier, pe perioada uceniciei la Întreprinderea Rulmentul din Alexandria.
În încheiere, înainte de a mulţumi pentru participare, vădit emoţionat, cu bucurie şi nostalgie în glas, camaradul nostru NELU URZICEANU, s-a adresat celor care azi, i-am adus şi prilejuit un mare moment de fericire din viaţa sa:
,,Nu ne aducem aminte zile, ne aducem aminte  momente şi azi este unul dintre ele. E unul special pentru mine, deoarece o carte este ca un copil, iar voi sunteţi cititorii mei fideli. Amintirile sunt cele mai duioase rânduri pe care fiecare dintre noi le lăsăm în cartea vieţii, iar o bună parte din ele eu le-am aşezat, pentru voi, în volumul „UN DESTIN CU EPOLEŢI”, pe care am avut plăcerea şi onorea de al lansa astăzi în prezenţa unor oameni dragi alături de care am relaţionat în diferite momente din viaţa mea.
Cine doreşte să descifreze misterioasa taină a trecerii omului prin viaţă, o poate face parcurgând filele acestei cărţi într-o călătorie ce debordează de sinceritate, în care sunteţi invitat (ă)  să o faceţi alături de personajul principal în acţiuni caline de unde izvorăşte iubirea pentru locurile străbune, faţă de oameni şi faptele lor, faţă de o profesie nobilă ori  acţiuni şi misiuni specifice  celui mai greu şi controversat minister care este Ministerului de Interne, retrăite prin amintirile mele.

Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare