8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

La Primăria Alexandria, lacheii dictează, Drăguşin semnează!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Nu peste multă vreme, graţie lui Victor Drăguşin, Primăria Alexandria va deveni „orăşeana de partid”. O entitate în care doar primarul şi ai săi lachei vor mai avea un cuvânt de spus, iar cine nu se supune sau nu se pune aşa cum doreşte conducătorul va avea de îndurat toate relele de pe pământ. Este bine cunoscută atitudinea de dictator a primarului Drăguşin, comportament de care unii se lovesc mai toată ziulica, mai ales în cazul în care o persoană „mai cu bărbăţie” şi-a propus să afle modalitatea prin care administraţia aruncă banul public.

Aşa s-a întâmplat şi zilele trecute, atunci când un cetățean a avut „tupeul” să ceară niscai informaţii pe legea 544/2001. Solicitarea viza plăţile efectuate de unitatea administrativ teritorială pentru unele servicii. Răspunsul suveranului Drăguşin a consternat pe toată lumea. Într-o însăilare de articole şi alineate, scoase de lacheii primăriei precum răvaşele dintr-un tort, petiţionarul este informat că aceste plăţi din banul public nu pot fi date publicităţii. Motivul: ele conţin date cu caracter personal, iar publicarea unor documente referitoare la activităţile financiare sau comerciale ale unor societăţi aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală sau industrială.

Probabil, frecându-se pe mâini şi pe burtică, edilul şef  şi-a spus în gândurile sale: „Gata, i-am trombonit şi de data asta!”. La câte „opere artistice” a vândut în anii buni de mandat, pare-se că nu mai contează dacă încă o partitură mai este interpretată în cel mai afon mod.

Conform juriştilor, dreptul de proprietate intelectuală invocat de Drăguşin în răspunsul dat petentului se referă la dreptul de autor (creatorii operelor literare, artistice sau ştiinţifice) sau la drepturile conexe de autor (drepturile artiştilor interpreţi prin interpretarea, regizarea, dirijarea unei creaţii artistice etc). În ceea ce priveşte dreptul de proprietate industrială, componenta principală este dreptul de inventator. Aceasta presupune protecţia invenţiilor, a noilor soiuri de plante, hibrizi sau animale, protecţia desenelor şi modelelor industriale.

Concluzionând, am pune rămăşag pe faptul că secretomania lui Drăguşin nu se datorează vreunui brevet de inventator ce o să aducă bunăstarea în municipiu sau descoperirii unei specii de boi de carne ce urmează să concureze la Târgurile Naţionale de Agricultură. Cât despre interpretarea unor partituri, nu este exclus ca primarul să fi compus vreo melodie cu care intenţionează să concureze la festivalul …„Pe deal la Teleormănel!” şi pe care doreşte să o ţină ascunsă de urechile profitorilor.

Referitor la „date cu caracter personal”, legea arată că este obligatorie întrunirea a trei atribute, adică nume, domiciliu şi stare civilă ale unei persoane. Ori din solicitarea nu reiese că s-ar fi cerut astfel de informaţii despre o persoană anume, ci date despre bănişorii alexăndrenilor ce se scurg în fiecare secundă în bunzunarele clientelei politice.

Şi cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, nici Drăguşin, la cât de şmecher se crede sau îl cred unii, nu va putea să-i prostească pe toţi la nesfârşit. Până acum, figura i-a mers ca la carte, însă va veni timpul când cel mai prost (în sensul de ineficient) primar al municipiului reşedinţă de judeţ să-şi dorească o schimbare de domiciliu, de teamă să nu fie bătut cu pietre lângă modelul industrial numit fântâna arteziană pentru care s-au păpat câteva vedre de miliarde de lei.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare