8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

La Nenciuleşti, 710 milioane de lei vechi pe carburant şi furnituri de birou, fără documente justificative

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

400 de milioane de lei vechi este suma cheltuită de către fosta conducere a primăriei Nenciuleşti doar pe benzină şi motorină, combustibil achiziţionat cu facturi şi decontate din bugetul local. Însă, în urma controlului Curţii de Conturi, reprezentanţii UAT nu au prezentat documente justificative care să ateste şi să certifice consumul de combustibil în interesul activităţii entităţii.
În acelaşi timp, în perioada exerciţiilor bugetare 2019-2020, din bugetul local al comunei Nenciuleşti au fost decontate cheltuieli pentru achiziţii de furnituri de birou, pentru care entitatea verificată nu a prezentat documente justificative care să ateste obligaţia de plată (facturi) sau documente legal întocmite care să certifice faptul că acestea au intrat în patrimoniul entităţii şi au fost utilizate în scopul şi în interesul activităţii acesteia, prejudiciul ridicându-se la 310 milioane de lei vechi.
O altă sumă importantă de bani, care a scăpat printre degete, de 290 de milioane de lei vechi, se referă la efectuarea unor plăţi nelegale reprezentând contravaloarea de “servicii de consultanţă SCIM”, respectiv a unor “servicii informatice pentru actualizare proceduri conform O.S.G.G. 600/2018”, deşi, potrivit prevederilor legale, controlul intern managerial este în responsabilitatea conducătorilor entităţilor publice.
Totodată, în perioada exerciţiilor bugetare 2019-2020, din bugetul local au fost decontate cheltuieli de 400 de milioane de lei vechi pentru achiziţii de bunuri de natura echipamentelor IT, a utilajelor agricole şi a stocurilor de natura obiectelor de inventar nerecepţionate în cantitatea facturată şi plătită, pentru care nu au fost prezentate documente justificative legal întocmite care să certifice faptul că bunurile au intrat în patrimoniul entităţii şi au fost utilizate în scopul şi în interesul activităţii acesteia.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare