24.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

IPJ Teleorman: 15 permise de conducere au fost reţinute, în mini vacanţa de Paşte. 11 sancţiuni pentru depăşirea vitezei

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Poliţiştii  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman au acţionat în  mini vacanţa de Paşte cu scop preventiv, urmărindu-se descurajarea producerii oricăror evenimente,  precum şi pentru combaterea faptelor antisociale şi impunerea prevederilor legale. În perioada 22-25 aprilie a.c.,  în urma activităţilor preventive desfăşurate pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 18  sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 13.195 de lei, au reţinut 15 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. Dintre acestea, 11  sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 sancţiuni pentru depăşire, 4 sancţiuni pentru alte abateri. Totodată au fost întocmite un număr de 16 dosare penale pentru infracţiunile de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.
Astfel, la data de 22 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Zimnicea, au depistat un bărbat în vârstă de 53 ani din comuna Piatra, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Piatra, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul  expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Şi poliţiştii din cadrul  Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Dobroteşti, au depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Stejaru, judeţul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 679B, în localitatea Stejaru, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare     de 0,73 mg/l alcool pur în aerul  expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În ambele cauze au fost întocmite dosare penale.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare