34.8 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 30, 2022

LA MULŢI ANI, DRAGUL NOSTRU PĂMÂNT!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Am sărbătorit de curând ziua internaţională a Planetei Pământ, casa noastră!
Ca în fiecare an, ziua de 22 aprilie, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. este considerată Ziua Pământului.
Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des, iar noi realizăm cu mare drag tot felul de activităţi prin care ne arătăm recunoştinţa şi dragostea pentru cel pe care-l numim ,,casa noastră”.  Elevii şcolilor gimnaziale ,,Ştefan cel Mare”, ,,Mihai Viteazul” , precum şi ai Colegiului Naţional Pedagogic ,,Mircea Scarlat” din Alexandria sunt deja familiarizaţi cu conceptul de protejarea mediului înconjurător şi au trecut imediat la fapte. După ce s-au ocupat de campania de motivare a oamenilor să păstreze şi să protejeze zonele umede a urmat ziua internaţională a pădurii, apoi campania pentru un mediu nepoluat popularizând ,,vinerea verde” propusă de Agenţia Naţională pentru Mediu, Ora pământului. Am realizat compoziţii plastice cu impact emoţional dat fiind contextul pandemiei pe care o trăim, afişe, am reciclat creativ anumite obiecte care erau destinate deşeurilor şi le-am conferit o altă funcţionalitate, am ieşit în natură şi am observat orizontul local, am ecologizat mediul în spaţii restrânse şi am respectat regulile de igienă impuse de pandemie. De asemenea, am participat la concursuri pe teme de ecologie a mediului, la toate secţiunile propuse de organizatori. Din păcate, decizia de a intra în vacanţa de primăvară prelungită de actualul ministru al educaţiei ne-a restricţionat elanul creator pentru o perioadă. Promitem că vom reveni în forţă după ce vom trece cu bine şi peste această etapă a stării de urgenţă în care ne aflăm!
Elevilor le-au fost oferite, cu fiecare ocazie, poveşti, legende şi alte informaţii care să-i stimuleze creativ dar care să-i fie şi informeze despre fiecare eveniment în parte. Surse oficiale spun că Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată faţă de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
Mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbuşirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenţi împotriva războiului din Cambodgia, „Masacrul din 4 mai”, apariţia fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formaţiei Beatles, moartea lui Jimi Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea oraşului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze şi fum, considerată ”semn al prosperităţii”.
În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde. În 2017, de Ziua Planetei Pământ, NASA a lansat un site unde oamenii pot “adopta” părţi ale planetei.
Pământul este cel care ne va oferi poveşti noi, frumoase, iar amintirea unei pandemii va fi îndulcită de acţiunile noastre optimiste de a salva dragul pământ cu orice preţ al implicărilor noastre.

PROFESOR DE EDUCAŢIE VIZUAL-PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

O tânără de 22 de ani, din municipiul Alexandria, prinsă drogată la volan. Şoferiţa consumase cannabis

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria au depistat o tânără în vârstă de 22 de ani, din municipiul Alexandria,...

Articole similare