Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
La Mulţi Ani, dragi femei! - Informatia de Teleorman
27.5 C
Judeţul Teleorman
joi, septembrie 28, 2023

La Mulţi Ani, dragi femei!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Motto: “Mama este tot ce-i bun şi sfânt pe pământ.”

Luna martie nu este numai o lună a începutului de primăvară sau a mărţişorului, cum este denumită în popor, ci este, mai ales, o perioadă esenţială a fiecărui om pentru că denotă dorinţa de viaţă, naştere de lumină, mângâiere a naturii; toate sub căldură unui cer dumnezeiesc, al cărui soare timid, dar sigur şi afectuos, este tocmai femeia, icoana vieţii noastre.
De la legende şi mituri, din timpuri străvechi, reiese că feminitatea a purtat întotdeauna cu sine revelaţia vieţii.
Astfel, primăvara, anotimpul reînvierii, al speranţei şi al continuităţii, se află sub semnul Babei Dochia şi, nu întâmplător, Ziua Internaţională a Femeii (Ziua Mamei), din data de 8 martie, este parte a acestui minunat anotimp.
Tot în vechime, anul calendaristic era reprezentat printr-o femeie, Marea Zeiţa a naturii, care în fiecare an murea şi renăştea, fiind frumoasă şi plină de viaţă primăvara, îmbătrânită şi hidoasă iarna.
Marea Zeiţa, în gândirea mitică, reprezenta dualitatea: bine-rau, viata-moarte, fericire-durere, căci femeia, cea care mângâie somnul copiilor şi odihna soţului, ştie la fel de bine să fie iubitoare, darnica şi iertătoare, dar şi o luptătoare desăvârşită.
De-a lungul istoriei, femeia a luptat necontenit pentru a-i fi recunoscute potenţialul, seriozitatea şi talentul de care dispune, devenind astfel un punct de echilibru atât în familie, cât şi în societate.
Acum, în secolul XXI, a fi femeie este o mare responsabilitate. Datorită tumultului vieţii, accedarii pe înaltele trepte ale societăţii, femeia trebuie să fie atentă la cei din jur, să răspundă nevoilor acestora, fără însă a se neglija pe sine.
Devenind model pentru cei apropiaţi, încrederea sau neliniştile ei se răsfrâng şi asupra celorlalţi oameni.
Prin prezenţa, vorbele şi acţiunile ei, femeia, jumătatea cea mai bună a bărbatului, trebuie să aducă linişte, stabilitate şi căldură sufletească.
Părinţi, bunici şi străbunici, chiar dacă ajungem, nu încetăm a fi copiii, pentru care mama rămâne imaginea celei mai profunde veneraţii.
Aşadar, să ne bucurăm de ziua de 8 Martie, de parfumul florilor proaspăt răsărite, de firul de iarbă, de razele blânde ale soarelui, căci fiecare femeie rămâne, în felul ei, o frumoasă, iubita şi admirată zeiţă a naturii, prin care renaşte universul.
În prag de primăvară, de ziua lor, să le dăruim un frumos buchet de ghiocei şi o dată cu ei toate gândurile noastre bune.
La Mulţi Ani, dragi femei, de pretutindeni!

LEON ARMEANCA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deputat Maria Stoian: Solicit ministrului Transporturilor și Infrastructurii rezolvarea situației catastrofale a circulației rutiere pe DN 52 Alexandria – Turnu Măgurele

Circulația pe Drumul Național 52 Alexandria – Turnu Măgurele, care leagă reședința județului Teleorman de unul dintre cele mai...

Articole similare