-1.5 C
Judeţul Teleorman
miercuri, februarie 8, 2023

La Asociaţia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Alexandria, ACTIVITĂŢI DE PROTECŢIE SOCIALĂ PENTRU SENIORI

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Asemenea altor instituţii şi organizaţii din Teleorman care lucrează cu publicul şi Asociaţia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Alexandria, de la declanşarea pandemiei, şi-a adaptat programul de lucru  cu respectarea tuturor normelor sanitare, distanţarea socială şi portul măştii fiind obligatorii. Depăşind greutăţile acestei perioade Consiliul Director, întregul colectiv de salariaţi au fost şi rămân alături de oameni şi nevoile lor. Cuvântul nostru de ordine este solidaritatea. Cei peste 12.000  de membrii formează o mare familie, unde pe primul plan se pun măsurile în scop de caritate, non profit, întrajutorare mutuală şi de protecţie socială. Dovadă este faptul că, din ianuarie şi până la începutul lunii octombrie 2020,  au fost onorate – în aceeaşi zi, când au fost solicitate – 3.687 cereri de împrumut, suma totală ridicându-se 18.451.300 lei.

Fiindcă suntem reuniţi într-o mare şi puternică familie, ne dorim să întărim şi mai mult rândurile noastre cu noi şi noi membrii, de aceea membrii Consiliul Director, în urma numeroaselor solicitări, a decis  să fie primiţi în asociaţie şi salariaţi care au împlinit 35 de ani. Respectând prevederile din ,,Programul de Măsuri’’ cu aplicare din ianuarie, până în prezent 1.297 de membri cu pensiile până în 850 de lei, au primit ajutoare ocazionale nerambursabile, în valoare totală de 105.500 lei, acţiune ce continuă şi care se va finaliza în luna decembrie. Consiliul Director este alături şi  de cei care au fost în staţiunile balneare de tratament, toţi care au depus documentele necesare au primit un ajutor bănesc nerambursabil, suma totală ridicându-se la 3.780 lei. În ambele situaţii amintite banii primiţi de membri au fost trecuţi la fondul social personal.

Ne află într-o perioadă în care, mai mult ca oricând, sănătate se  pune pe primul plan iar As. C.A.R.P. Alexandria se străduieşte  să vină în ajutorul oamenilor. În prima parte a anului, la clubul asociaţiei noastre o echipă de specialişti au acordat consultaţii oftalmologice gratuite, persoanelor cu deficienţe de vedere, aplicând o reducere la confecţionarea ochelarilor. Recent, prin intermediul  Federaţiei Naţionale ,,OMENIA’’ a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, cu sprijinul Federaţiei Romanian  Angel Apel, Institutului de Pneumoftiziologie ,,Marius Nasta’’ şi celor cinci O.N.G. implicate, a avut loc o evaluare a sănătăţii plămânilor persoanelor vârstnice, consultaţia fiind gratuită. Atenţia conducerii asociaţiei s-a îndreptat către această categorie socială vulnerabilă, cunoscând că accesul lor la serviciile medicale este redus. În plus locuitorii satelor ajung  mai greu la oraş.  Pentru testare au fost invitaţi atât membrii As. C.A.R.P. Alexandria cât şi nemembrii din aşezările rurale: Băbăiţa, Merişani, Orbeasca de Sus şi Orbeasca de Jos. Caravana respectivă a dispus de un soft care depista 17 patologii. Această amplă acţiune a fost apreciată de persoanele de vârsta a treia, care au nevoie de o mai atentă îngrijire a sănătăţii. Consiliul de Conducere al As. C.A.R.P. Alexandria a fost alături şi de familiile celor 220 membri care au murit de la începutul anului şi până în prezent, suma totală acordată pentru deces totalizând 256.560 lei.

CONSTANTIN DRAGNEA

 

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Comuna Măldăeni a primit o nouă tranşă pentru decontarea unor lucrări finanţate prin programul ”Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 4.425.038,88 de lei, în vederea decontării facturilor pentru...

Articole similare