23 C
Judeţul Teleorman
duminică, septembrie 24, 2023

Ion Mănica, un primar cu o istorie frumoasă în spate, plină de realizări, iubire şi respect faţă de semeni

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ion Mănica, edilul-şef al localităţii Dobroteşti, unul dintre cei mai prolifici primari din judeţul Teleorman, are cu ce se lăuda atunci când vine vorba de inventarul realizărilor primului său mandat. Un bilanţ impresionant, care demonstrează abnegaţie, iubire faţă de semeni şi respect atât faţă de el, cât şi de cei care l-au propulsat să le conducă destinele din punct de vedere adminsitrativ.
În cei patru ani, a luat cele mai bune decizii în privinţa cheltuirii banului public, în beneficiul comunităţii. Priorităţile au fost învăţământul, o infrastructură modernă, siguranţa cetăţeanului şi prosperitatea oamenilor. Vom spicui, la modul general, doar câteva dintre realizările de succes ale distinsului primar Ion Mănica, totodată felicitându-l pentru iniţiativele avute şi planurile de viitor ale domniei sale.

Susţinerea unităţilor de învăţământ

Ca procesul de predare-învăţare-evaluare să se desfăşoare la un nivel înalt, e nevoie de o bază tehnică modernă, de crearea condiţiilor optime, pentru a nu influenţa negativ asimilarea cunoştinţelor. Primarul actual a reuşit să coreleze aceste elemente, astfel încât elevii să aibă un climat propice dezvoltării fizice şi intelectuale. Toate unităţile de învăţământ, reabilitate în întregime, funcţionează la parametri normali. S-au instituit bursele şcolare şi se susţin elevii participanţi la concursuri şcolare anuale, olimpiade, diferite evenimente culturale şi sportive, apariţii TV.
Construirea „Centrului de îngrijire pentru copiii aflaţi în situaţii de risc” se află în execuţie. În acest sens, se vor înfiinţa şi cinci locuri de muncă.

Proiecte definitivate, în curs şi strategii pentru viitor

Stadiul lucrărilor la modernizarea târgului săptămânal-hală Piaţă este estimat la 90%. Finalizarea proiectului va avea loc în luna august a acestui an. Va fi singurul târg autorizat din mediul rural pe zona de Nord a judeţului şi se vor crea două locuri de muncă.
S-a înfiinţat un punct de lucru al detaşamentului de pompieri Roşiorii de Vede, ce va fi dotat cu o ambulanţă SMURD TIP B2 (cu paramedici). Funcţionarea acestui serviciu se face cu finanţare de la bugetul de stat.

În curând, locuitorii satului Merişani vor beneficia de apă potabilă la standarde de înaltă calitate. S-au creat 4 locuri de muncă.

Susţinerea bisericilor creştin-ortodoxe şi adventiste a fost dintotdeauna un deziderat al primarului, pentru că apropierea de Dumnezeu înseamnă comportament demn faţă de aproapele, educaţie şi înţelegere.

Modernizare iluminat public în cele două sate, cu lămpi stradale tip LED, de ultimă generaţie. Întreţinere drumuri comunale şi de interes local, poduri şi podeţe. Susţinerea activităţilor culturale, sportive, a obiceiurilor şi tradiţiilor.

S-au realizat următoarele achiziţii: microbuz IVECO (19+1 locuri)-transport funerar (dric), autoturism Logan, generator electric, centrale termice, vestiar sportiv pentru echipele de fotbal.

La solicitarea cetăţenilor (ca o necesitate), s-a amenajat un PECO pe DN-65A (zona târgului). Se încasează anual la bugetul local aproximativ 5000 de lei. S-au creat 3 locuri de muncă.

Comuna Dobroteşti a primit aviz favorabil pentru înfiinţarea serviciului public de evidenţă a persoanelor. Proiectul se află în stadiul de amenajare şi dotare spaţiu de funcţionare. Se vor crea două locuri de muncă. De asemenea, s-a obţinut un post de consultant agricol în cadrul Camerei Agricole Teleorman, ce a fost ocupat prin concurs de dl. Grama Radu Florian. Această cameră agricolă locală va informa fermierii de pe raza localităţii în timp util despre accesarea de fonduri europene în domeniul agricol (vegetal şi zootehnic).

A început construcţia unui centru medical modern, printr-un parteneriat public-privat cu finanţarea totală a familiei Daiane Van Der Broek. Se vor crea 5 locuri de muncă. În perioada imediat urmatoare, se va deschide o farmacie umană pe DN-65A (centru). Se vor crea două locuri de muncă.

Împreună cu consiliul local, s-a elaborat strategia de dezvoltare a comunei Dobroteşti 2015-2020, precum şi stema localităţii.

S-au facut următoarele studii de fezabilitate, toate cu finalizare sigură: „Sistem centralizat de canalizare ape uzate menajere cu staţie de epurare”; „Înfiinţare reţea de distribuţie gaze naturale”; „Modernizare drumuri de interes local prin asfaltare”; „Construire centrală electrică fotovoltaică”; ”Modernizare drum comunal DC-105 Merişani-limita judeţul Olt”; „Modernizare centru Dobroteşti-reabilitare, extindere şi modernizare sediu Primaria Dobrotesti”;

”Construire punct de lucru Primăria Dobroteşti în satul Merişani”; Reabilitare acumulare permanenta (dig) în comuna Dobrotesti”;„Construire Abator de capacitate mică”; „Construire sală de sport (102 locuri)”.

În luna august se vor efectua studii de fezabilitate pentru: modernizarea parcurilor şi a căminelor culturale din cele două sate-construire salon de festivităţi pentru organizarea unor evenimente.

NOUL PROGRAM NAŢIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ 2014-2020 ESTE SURSĂ DE FINANŢARE DIN FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE!

Toate aceste proiecte (studii) vor fi prioritatea următorului mandat al primarului Ion Mănica şi, după cum a demonstrat, finalizarea lor va fi sigură. Ion Mănica este un primar cu o istorie frumoasă în spate, plină de realizări, iubire şi respect faţă de semeni. Într-un cuvânt, a fost, este şi va fi omul care sfinţeşte locul. Iar locul primarului Ion Mănica este, fără nicio urmă de îndoială, în fruntea administraţiei publice locale din comuna Dobroteşti.

dobrotesti 2

dobrotesti 1

dobrotesti

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare