29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Începând de ieri şi până pe 26 aprilie, primăriile din Teleorman pot depune cereri pentru înfiinţarea reţelelor de gaze naturale

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Începând de luni, 7 martie, şi până pe 26 aprilie 2022, autorităţile locale sunt aşteptate să depună cereri de finanţare, prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, pentru proiecte care vizează sisteme de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale, a anunţat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.
”Ordinul comun al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei şi al ministrului energiei nr. 278/167/2022 privind aprobarea Normelor metodologice a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, astfel că, din acest moment, autorităţile locale pot cere finanţare pentru proiectele prin care vom realiza 2.500 km de conducte de gaze şi vom branşa 150.000 familii la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale”, a subliniat ministrul dezvoltării.
Ministerul a pus la dispoziţia autorităţilor locale şi platforma digitală https://investitii.mdlpa.ro/, prin care se pot depune cererile de finanţare conform ghidului disponibil atât pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (www.mdlpa.ro), cât şi în platforma electronică investitii.mdlpa.ro.
Selecţia obiectivelor de investiţii se va realiza, ulterior perioadei de depunere a cererilor de finanţare, pe baza criteriilor prevăzute de legislaţia în vigoare, cuprinse în Normele metodologice.
Ministrul Cseke Attila a reamintit că, prin Programul ”Anghel Saligny”, sunt alocate 50 de miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz, iar, în urma preluării finanţării altor 105 de proiecte de reţele de gaz de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, bugetul total se va ridica la 55,5 miliarde de lei.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare