20.8 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 30, 2022

În ultimele trei zile, 77 de misiuni ale pompierilor militari teleormăneni

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 2123 mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieţii, bunurilor materiale şi a mediului înconjurător la 77 de evenimente, după cum urmează:

66 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 2 accidente rutiere, produse pe raza localităţilor Drăgăneşti Vlaşca şi Beiu, rezultate cu 2 victime, conştiente, cooperante, neîncarcerate, asistate medical de echipajele SAJ şi SMURD, transportate apoi la spital pentru îngrijiri de specialitate. La faţa locului, pompierii militari teleormăneni au asigurat şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor;

– 5 incendii, dintre care unul izbucnit într-un apartament din municipiul Turnu Măgurele, unul la un magazin alimentar din localitatea Udupu, două la autoturismele unor cetăţeni din localităţile Zimnicele şi Drăgăneşti Vlaşca şi un incendiu la vegetaţia uscată şi gunoiul menajer de pe raza municipiului Alexandria.

În municipiul Turnu Măgurele, incendiul a distrus mai multe materiale textile din interiorul unei apartament de la etajul 4 al unui bloc de locuinţe, de pe strada Oituz, cauza probabilă fiind o ţigară nestinsă corespunzător. Din fericire, focul a fost observat şi anunţat la timp pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, pompierii turneni reuşind să-l localizeze şi lichideze fără a întâmpina probleme deosebite. La acest eveniment nu a fost necesară evacuarea persoanelor de pe scara blocului şi nu au fost înregistrate victime.

În localitatea Udupu, incendiul izbucnit în această noapte, a fost observat cel mai probabil cu întârziere şi anunţat în jurul orei 01.55, motiv pentru care, la sosirea echipajelor de pompieri, focul se manifesta generalizat la magazinul alimentar.

13 pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, au acţionat timp de aproape două ore până ce au reuşit să stingă în totalitate incendiul, în limitele găsite, evitând propagarea la bunurile din vecinătate.
Au ars ori au fost distruse de foc acoperişul magazinului pe cca. 60 mp, elementele de tâmplărie, mobilierul din interior, 3 lăzi frigorifice, 2 frigidere, un aparat de aer condiţionat şi mai multe produse alimentare. Pagubele au fost estimate la suma de 48000 de lei.
Din primele verificări, a reieşit că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică a unui frigider lăsat sub tensiune.

 RECOMANDĂRI

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, recomandăm cetăţenilor respectarea următoarelor măsuri:

– nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
– nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
– nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru  înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
– nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman solicită cetăţenilor anunţarea tuturor situaţiilor care pot pune în pericol viaţa, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

  • o salvare a unui căţel dintr-o conductă de evacuare a apei, în municipiul Roşiorii de Vede.

 Alte misiuni (sprijin SAJ, COVID19, transport materiale, ş.a.):

o intervenţie în sprijinul D.S.P. Teleorman,  pentru transportarea echipei mobile de vaccinare;
– o misiune de transport şi prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman;
– o intervenţie în sprijinul SAJ Teleorman, pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

IPJ Teleorman face angajări, prin încadrare directă, din sursă externă. 44 de posturi vor fi scoase la concurs

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman  organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 44 (patruzeci și patru) funcţii vacante de...

Articole similare