23.3 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

În Teleorman, raportul dintre pensionari şi angajaţi este cel mai mare din ţară, de 15 la 10

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Pensia medie lunară, determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari-de asigurări sociale, invaliditate, urmaş etc.- plătite de casele de pensii, a fost de 1.851 lei, în al doilea trimestru din acest an, în creştere cu 0,3% faţă de trimestrul precedent, conform unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică. Numărul mediu de pensionari a fost de 5,003 milioane de persoane, în scădere cu 21.000 persoane faţă de trimestrul precedent iar numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,604 milioane de persoane, în scădere cu 13.000 persoane faţă de trimestrul precedent.
De asemenea, datele INS arată că în trimestrul II 2022 pensionarii de asigurări sociale deţineau ponderea majoritară (99,98%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezentau 92% în totalul celor de asigurări sociale. Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (79,6%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii-anticipată şi anticipată parţial-au reprezentat 2,2%. Raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 8 la 10; acest raport prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 4 pensionari la 10 salariaţi în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la 15 pensionari la 10 salariaţi în judeţul Teleorman, 14 la 10 în judeţul Vaslui.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare