4.9 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 9, 2022

Ideo Ideis #16-atelierele Art&Play, o promisiune pentru comunitatea din Alexandria

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

A 16-a ediţie a Festivalului IDEO IDEIS propune un program divers, concentrat şi dedicat atât celor peste 500 de liceeni înscrişi în ediţia 2021, cât şi comunităţii din Alexandria, cu activităţi adresate mai multor grupe de vârstă, organizate în aer liber. Astfel, cei care iubesc arta combinată cu joaca şi implicarea civică se vor putea bucura în perioada 10-13 august de atelierele Art&Play din Parcul Vedea, Alexandria.

Ateliere Art&Play fac parte din cel mai complex program de dezvoltare comunitară, creat exclusiv pentru comunitatea din Alexandria, toate având ca scop diversificarea experienţelor educaţionale ale comunităţii din Alexandria. Atelierele sunt împărţite pe diverse teme şi categorii de vârstă iar participarea este gratuită şi se face prin înscriere online, accesând link-ul https://www.ideoideis.ro/art-and-play-inscrieri.

În prezent, Atelierele Art&Play lansează 20 de variante de tematici şi activităţi împărţite pe trei categorii: Explorare Personală, Arte & Meserii şi Implicare & Integrare Socială, cu 240 de locuri disponibile gratuit pentru participanţii din Alexandria. Trainerii acestor ateliere sunt, la rândul lor, parte din mişcările civice ale ultimilor ani, profesionişti ai meseriilor pe care le practică sau instructori cu experienţă în ateliere de dezvoltare personală. Alături de Ideo Ideis #16 şi atelierele Art&Play sunt şi organizaţiile în care aceşti traineri activează: ON Institute, Fundaţia OTP Bank, Poethree Collective, Funky Citizens, Forum Apulum şi In a Relationship.

„Copiii şi tinerii care au crescut în Alexandria, ca şi mine, au simţit din plin plictiseala vacanţelor de vară-lipsa opţiunilor de a face ceva distractiv, dar şi educativ şi util pentru viitorul lor. Atelierele Art&Play au apărut la intersecţia dintre această nevoie a comunităţii şi o resursă de care Ideo Ideis dispunea din plin: oameni tineri şi entuziaşti, bine pregătiţi în domeniile lor de activitate şi dornici să dea mai departe cunoştinţele şi pasiunea lor.

Pentru mine şi colegii mei din echipa departamentului de Dezvoltare Comunitară este de fiecare dată o bucurie şi o mare responsabilitate să ne reunim la fiecare ediţie a festivalului, căci avem deja o relaţie îndelungată cu participanţii noştri, bazată pe încredere şi respect reciproc: ne-am ajutat să creştem împreună şi asta vom face şi de acum înainte.”-spune Silvia Guţă, directoarea Departamentului de Dezvoltare Comunitară

Lista completă a atelierelor din perioada 10-13 august poate fi consultată pe site-ul ideoideis.ro, iar înscrierile sunt deschise aici: https://www.ideoideis.ro/art-and-play-inscrieri.

Pe lângă ateliere, trainerii Art & Play vor susţine şi o serie de dezbateri, pe 11 şi 12 august, orele 19:00, tot în Parcul Vedea, pe subiectul „De unde venim şi încotro ne îndreptăm”-despre rolul educaţiei nonformale în dezvoltarea unui oraş mic.

Rezultatele celor 4 zile de ateliere vor putea fi admirate în Expoziţia Art & Play @ Ideo Ideis #16, pe 13 august, în Parcul Vedea, de la orele 19:00.

Ideo Ideis #16-Festivalul Naţional de Teatru Tânăr-face parte dintr-un manifest artistic şi social care s-a cristalizat în 2021, folosindu-se de experienţa şi avântul ultimilor 15 ani. Astfel, Ideo Ideis devine mai mult decât un festival, păstrând nucleul care l-a consacrat, şi anume evenimentul de vară din Alexandria, dar construieşte o structură bazată pe şase piloni principali: tabăra de arte performative şi revelaţii, festivalul de teatru tânăr, capsule de teatru şi deşteptări, laboratorul de explorare personală prin teatru şi arte alăturate, producţii de teatru, filme şi inclasabile şi teatrul tânăr-un teatru fizic, cu sediul în Bucureşti.

Noutăţi şi detalii despre festival pot fi urmărite pe  site, Facebook şi Instagram sau în clipul disponibil aici: https://youtu.be/he4FqSNhE-E

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare