25.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, septembrie 24, 2023

I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman participă la programul educațional „Școala Altfel” (foto)

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman organizează în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, în perioada 18-22.04.2016, o serie de activităţi informativ – educative, atât la sediul unității, cât și la sediile subunităților din județ (Alexandria, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Videle și Zimnicea). De asemenea, personalul Inspecției de Prevenire se va deplasa în unitățile de învățământ care au solicitat acest lucru, în vederea prezentării unor activități specifice prevenirii situațiilor de urgență și materialelor informative din cadrul campaniilor „RISC” și „Nu tremur la cutremur”.

Astfel, în fiecare zi a săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Teleorman va organiza „Ziua Porților Deschise” la sediul subunităților menționate, între orele 09.00-16.00, în cadrul cărora se vor desfășura următoarele activități:

– prezentarea tehnicii de intervenție din dotare;

– prezentarea echipamentului de protecție specific pompierilor;

– prezentarea unor materiale informativ-educative aferente campaniilor “RISC – Renunță Improvizațiile Sunt Catastrofale” și “Nu tremur la cutremur”;

– organizarea și desfășurarea de exerciții demonstrative (stingerea unui incendiu la tavă, descarcerarea unor persoane și/sau salvarea de la înălțime).

Totodată, reprezentanţii ISU Teleorman vor desfăşura în această perioadă și lecţii de informare preventivă la unităţile de învăţământ din judeţ, pentru ca elevii şi cadrele didactice să cunoască  riscurile la care este expusă o persoană în momentul declanșării unui cutremur și  modalitățile de protecție individuală și colectivă în timpul manifestării acestui fenomen, precum și manifestarea unui comportament preventiv la utilizarea focului deschis în gospodăriile populației.

Până în prezent, peste 1500 de elevi şi cadre didactice și-au anunțat intenția de a vizita subunitățile de pompieri, ceea ce le va permite să înțeleagă mai bine cum se desfășoară o zi din viața unui salvator.

Prima zi din programul educațional „Școala Altfel” a debutat cu vizita a peste 200 de elevi  din cadrul unităților de învățământ din localitățile Smârdioasa, Cernetu, Poroschia și Alexandria.

Reamintim tuturor celor interesați faptul că pe parcursul derulării programului educațional „Școala altfel”, toate subunitățile de pompieri din județ pot fi vizitate.  Vă așteptăm!

DSCF4070

DSCF4078

DSCF4068

DSCF4057

DSCF4051

DSCF4011

DSCF4020

DSCF4007

DSCF4001

20160418_100916

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare