Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Ghimiş Florentin, primarul nevalidat din comuna Frăsinet, la mâna judecătorilor - Informatia de Teleorman
24.1 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ghimiş Florentin, primarul nevalidat din comuna Frăsinet, la mâna judecătorilor

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Mâine, 1 iulie, magistraţii de la Tribunalul Teleorman vor decide validarea sau nu a lui Ghimiş Florentin Adrian, în funcţia de primar al comunei Frăsinet. Săptămâna trecută, Judecătoria Alexandria a respins cererea de validare pentru un nou mandat, din cauza unei condamnări pentru conflict de interes. Conform legii, ”persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Considerând nejustificată decizia instanţei, Ghimiş Florentin Adrian a făcut apel. La primul termen, în data de 28 iunie, cei doi judecători de la Tribunalul Teleorman, care trebuiau să dea o soluţie, au formulat cerere de abţinere, însă a fost respinsă ca nefondată.

În atare situaţie, tot ei vor decide dacă Ghimiş Florentin Adrian va fi primarul localităţii Frăsinet pentru următorii patru ani.

În cazul în care hotărârea va fi una negativă, în termen de 90 de zile de la rămânerea definită a soluţiei, cetăţenii din localitate vor fi chemaţi din nou la vot, pentru alegerea primarului.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare