16.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 3, 2023

Firmele de curierat, controlate de către inspectorii ITM Teleorman. 52 de avertismente au fost aplicate

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În conformitate cu Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 202 s-a derulat ‘’Acţiunea de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă la curieratul de mărfuri’’.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a  desfăşurat în perioada martie–decembrie 2022, vizite de control pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la  angajatorii cu activităţi economice principale sau secundare privind primirea, prelucrarea, transportul şi distribuirea (internă sau internaţională) scrisorilor, pachetelor şi coletelor (de tip poştal), cod CAEN 5320-alte activităţi poştale şi de curier.
Totodată, transportul de marfă este unul dintre sectoarele de activitate în care s-a produs un număr semnificativ de accidente de muncă (locul 3 şi 4 din ultimii ani), având deseori o gravitate mare, ajungând până la deces. O pondere mare în numărul accidentaţilor în muncă, o au lucrătorii care se accidentează, în condiţiile în care vehiculul se află în staţionare, în timpul operaţiunilor de încărcare şi descărcare la sediul beneficiarului transportului.
În cadrul acestei acţiuni, inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate şi sănătate în muncă au efectuat verificări pe raza judeţului Teleorman la 21 angajatori, au fost aplicate  52 avertismente şi au fost dispuse 52 măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.
Principalele deficienţe constatate de inspectorii de muncă:lipsa instruirii conducătorilor auto pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor de încărcare/descărcare a mărfurilor; neutilzarea echipamentului individual de protecţie primit de la angajator, de către conducătorii auto, în activităţile de încărcare/descărcare mărfuri.
Obiectiv general: diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din acest domeniu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare