8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Evenimente dedicate “Zilei naţionale a meseriilor 2022”, la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Alexandria

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

”Elevii de azi, specialiştii de mâine”

Iată un motto care prezintă concis misiunea Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria, instituţie de învăţământ liceal şi profesional care pregăteşte elevi în 5 domenii de calificare şi 10 specializări cu aplicabilitate practică în economie.

În ziua de 11 martie 2022, Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria  a desfăşurat evenimente dedicate “Zilei naţionale a meseriilor 2022”, porţile acestuia fiind deschise elevilor de clasa a VIII-a de la şcoli gimnaziale din municipiu şi judeţ, cărora le-au fost prezentate facilităţile, dotările,  laboratoarele, atelierele de specialitate de la sediul din str. Libertăţii, nr.69,  precum şi cele din Ferma didactică a liceului din str. Dunării, nr.2.
Au fost prezenţi peste 200 de elevi de la şcoalile gimnaziale din  Ţigăneşti, Brânceni, Ştorobăneasa, Pietroşani, Nanov, Alexandria.
Gazdele le-au prezentat sălile de clasă şi laboratoarele bine echipate şi dotate  la standarde corespunzătoare unui învăţământ modern, locul  unde se desfăşoară activităţile de instruire teoretică în domeniile: agricultură, industrie alimentară, protecţia mediului, mecanică şi comerţ. De asemenea, au fost vizitate  atelierele de specialitate din Ferma didactică, unde elevii liceului se pregătesc pentru meserii ca tehnician veterinar (singura din judeţ), brutar- patiser, ecolog, mecanic auto, comerciant-vânzător.
Oaspeţii au fost întâmpinaţi inclusiv cu produse de patiserie şi cofetărie preparate în atelierul propriu de elevii şcolarizaţi în domeniul industrie alimentară.
Vizita elevilor de clasa a VIII-a a coincis cu o activitate internă la Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria, Primăvara colecţiilor, în cadrul căreia o parte din cadrele didactice au expus o serie de obiecte personale legate de pasiunile lor din afara şcolii: în sala de festivităţi au fost expuse colecţii de ceasuri, clopoţei şi liguriţe, pixuri şi creioane, timbre şi monede, tablouri şi cărţi personale, păpuşi din porţelan, şerveţele, goblenuri şi ii sau discuri de vinil, care se constituie în tot atâtea hobbyuri ale unora din cadrele didactice din liceu.

”Îi aşteptăm cu drag la toamnă pe toţi copiii care vor să pătrundă tainele meseriilor alături de colegii mei, cadre didactice cu experienţă, dedicaţi profesiei de  veterinar, brutar-patiser, ecolog, mecanic, comerciant .”

Prof. Curea Gina Georgeta, director Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare