36.1 C
Judeţul Teleorman
marți, iulie 27, 2021

DSP Teleorman- „Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei”

Articole noi

ADI Teleorman: Campania de colectare a DEEE-urilor, în Bragadiru şi Bujoru. Tichete cadou de până la 30 de lei

În perioada 26-30 iulie, campania de colectare a DEEE-urilor se desfăşoară în localităţile Bujoru şi Bragadiru. În acest sens,...

AJOFM Teleorman: 3.043 de persoane şi-au găsit de lucru, în prima jumătate a anului 2021

În perioada ianuarie-iunie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...

Prognoza METEO pentru Teleorman: După 1 august, creşte probabilitatea de apariţie a perioadelor cu instabilitate atmosferică şi local a averselor

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului TELEORMAN, prin Compartimentul Evaluarea şi Promovarea Sanatăţii, în colaborare cu Asociaţia bolnavilor de hepatită, Scoala Sanitară Postliceală ,,Carol Davila” Alexandria şi administraţia publică locală celebrează Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, în data de 28 iulie 2017, începând cu ora 9,oo, prin organizarea unei acţiuni stradale în Municipiul Alexandria, zona Pieţei Centrale, activităţi ce constau într-o scurtă prezentare statistică, distribuire de pliante şi flyere , sfaturi medicale, monitorizarea funcţiilor vitale, discuţii interactive şi postarea de afişe cu informaţii tematice.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei este un eveniment anual, cu atenţia mondială îndreptată asupra grupurilor de pacienţi şi persoanelor care trăiesc cu hepatita virală. Este o oportunitate globală de a sensibiliza şi de a induce o schimbare reală în prevenirea bolilor şi a accesului la testare şi tratament.

La nivel mondial, 400 de milioane de persoane trăiesc cu virusurile hepatitei B si C şi 1,4 milioane mor anual din cauza acestor infecţii; 95% din oamenii care trăiesc cu hepatite virale nu stiu că sunt infectati; 4.000 de persoane mor în fiecare zi, în timp ce există medicamente salvatoare de vieti.

La Adunarea Mondială a Sănătătii din luna mai 2016, Statele Membre ale OMS au hotărât adoptarea primei Strategii de Eliminare a Hepatitei, cu obiective ambitioase si cu scopul de eliminare a hepatitelor virale până în anul 2030.

Tema campaniei din acest an este: ELIMINAREA HEPATITEI.

Campania are ca scop cresterea nivelului de constientizare a populatiei în privinta poverii uriase reprezentată de hepatitele virale si îmbunătătirea prevenirii bolilor si a accesului la testare, tratament si îngrijire.

Pentru a accentua tema eliminării va fi continuată NOhep, o miscare globală de eliminare a hepatitei virale, care uneste oamenii si oferă o platformă prin intermediul căreia acestia să vorbească, să se implice si să actioneze pentru îndeplinirea angajamentelor globale si eliminarea bolii până în anul 2030.

Obiectivul NOhep este de a implica peste 300 de milioane de oameni până în anul 2030, pentru a accelera actiunile necesare eliminării hepatitelor virale.

Dacă actionăm acum, vom salva 7 milioane de vieti până în anul 2030.

În scopul atingerii obiectivului NOhep de a ajunge la 300 de milioane de sustinători până în anul 2030, avem nevoie de ajutorul tuturor.

Alăturati-vă miscării globale si fiti parte din ceea ce face din eliminarea hepatitelor virale următoarea noastră mare realizare.

În România, Campania cu sloganul „ELIMINAREA HEPATITEI” este coordonată metodologic de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică,iar la nivelul judetului Teleorman,de catre Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii,din structura Directiei de Sanatate Publica Teleorman.

Director executiv,

Dr. Maria Mioara Comana

 

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

ADI Teleorman: Campania de colectare a DEEE-urilor, în Bragadiru şi Bujoru. Tichete cadou de până la 30 de lei

În perioada 26-30 iulie, campania de colectare a DEEE-urilor se desfăşoară în localităţile Bujoru şi Bragadiru. În acest sens,...

Articole similare