1.1 C
Judeţul Teleorman
joi, decembrie 1, 2022

DSP Teleorman: Recomandări pentru zilele caniculare

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Având în vedere temperaturile crescute din aceste zile, Direcţia de Sănătate Publica Teleorman recomandă populației să asculte sfatul medicilor şi  să evite deplasările în spații deschise, expunerea prelungită la soare, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor  caracteristice sezonului cald și să consume alimente bogate în apă, fructe și legume proaspete, ce aduc un aport crescut de energie, vitamine şi minerale.

Să se asigure hidratarea corespunzatore a organismului, band între 2,0 – 2,5 l de apă pe zi.

Să se evite consumul de alcool, grăsimi, sare, zahăr, tutun şi cafea.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate – ochelari de soare, pălărie/şapca, umbrelă, îmbrăcăminte subţire din în şi bumbac. Trebuie evitată expunerea prelungită la soare, îndeosebi între orele 11-17.

Specialiștii din sănătate publică  recomandă ca persoanele vârstnice, cu boli cronice, în special celor cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi ridicate.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie aerisite corespunzător și dotate cu instalaţii de climatizare.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident mortal pe E70. Şoferul, un tânăr de 25 de ani din Buzescu, a decedat

La data de 30 noiembrie, a.c., ora 15.52, polițiștii au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de...

Articole similare